Şefa secţiei de cardiologie din Sibiu, moartă de COVID

2 săptămâni in urmă 12

Şefa secţiei de cardiologie din Sibiu, moartă de COVID. Gabriela Eminovici avea 55 de ani.

Citeşte şi Tulpina indiană de coronavirus, confirmată în România. Valeriu Gheorghiţă: Trebuie să ne vaccinăm pentru a nu apărea şi alte mutaţii

Vestea tristă a fost dată de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu, pe pagina de Facebook.

„Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte și să o odinească în pace!”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Colegii medicului au numai cuvinte de laudă la adresa sa.

„S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață”, au precizat colegii medicului.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean Sibiu recomandă românilor să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări și a cazurilor grave, prin vaccinare”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Citeşte şi Coronavirusul a decimat speranţa de viaţă a ruşilor. Media a scăzut brusc cu doi ani, pentru prima oară în ultimele două decenii

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 1.850 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus şi 138 de decese ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Doar Bucureştiul mai are rata infectărilor peste 3.

Până astăzi, 29 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.053.629 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 85.827 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 27.971 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă