Şefa guvernului norvegian a fost amendată cu 2.000 de euro pentru că a dat petrecere de ziua ei cu 13 invitați în loc de 10

1 lună in urmă 16

Poliţia norvegiană a anunţat vineri că a amendat-o pe şefa guvernului de la Oslo, Erna Solberg, pentru încălcarea regulilor de distanţare fizică în contextul pandemiei. Solberg a organizat o petrecere de familie pentru a-şi sărbători ziua de naşter cu mai mulți invitați decât prevăd regulile, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Amenda primită de Erna Solberg este de 20.000 de coroane norvegiene (1.976 de euro), a precizat şeful poliţiei, Ole Saeverud, într-o conferinţă de presă.

Solberg, aflată la al doilea mandat de prim-ministru, a prezentat scuze pentru organizarea unei petreceri cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani împreună cu 13 membri de familie într-o staţiune montană la sfârşitul lunii februarie, deşi guvernul a interzis evenimentele cu mai mult de zece participanţi.

Deşi poliţia nu ar fi dat amendă în cele mai multe cazuri similare, acesta este diferit, întrucât prim-ministrul se află în avangarda eforturilor guvernului de a face aplicate restricţiile antiepidemice, a precizat Ole Saeverud.

„Chiar dacă legea este aceeaşi pentru toţi, nu toţi sunt egali în faţa legii”, a subliniat şeful poliţiei.

Editor : Monica Bonea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă