Şefa DSP Botoşani: Aglomeraţiile în hipermarketuri pot creşte riscul de transmitere a COVID-19

2 luni in urmă 25

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat, luni, pentru Agerpres, că, pe fondul aglomeraţiilor la cumpărături şi, ulterior, a petrecerilor de sărbători, rata de infectare cu noul coronavirus ar putea creşte la începutul anului următor, ea afirmând că în acest sens a dispus intensificarea controalelor.

Monica Adăscăliţei susţine că numărul foarte mare de persoane care au acces în acelaşi timp în hipermarketuri şi supermarketuri, coroborat cu nerespectarea cu stricteţe a normelor sanitare, ar putea creşte riscul de transmitere a COVID-19.

„Am înţeles că ieri (duminică – n.r.) într-un hipermarket erau 30 de oameni la o casă. Vă închipuiţi că acei oameni au stat spate în spate în spate minute în şir. Dacă ţinem cont că acest virus în proporţie de 90% este aerogen şi se transmite şi pe haine şi pe suprafeţe, clar că nu este în regulă. Şi la acest număr mare de persoane este imposibil ca toată lumea să fi purtat masca la nivelul feţei conform standardelor”, a afirmat Adăscăliţei.

Şefa DSP Botoşani susţine că a propus intensificarea controalelor, în această perioadă, în marile magazine pentru a-i determina pe comercianţi să impună respectarea normelor sanitare.

La nivelul judeţului Botoşani, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a atins, luni, cel mai scăzut nivel din ultima lună, în condiţiile în care s-au înregistrat 1,82 cazuri de infectare la 1.000 de locuitori.

Sursa foto: rawpixel

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă