Sediul USR Galați, vandalizat de protestatarii antimască. „Mulți nu cunosc granița între civilizație și barbarie”

2 luni in urmă 2


Luni dimineață, membrii USR Galați au găsit saci și cutii cu gunoi menajer şi deşeuri reciclabile la intrarea în sediu, iar sigla formațiunii fusese ruptă. Deputatul USR Bogdan Rodeanu a depus plângere penală la Poliție pentru distrugere.


Sediul filialei judeţene a USR Galați a fost vandalizat noaptea trecută, după primul protest împotriva noilor restricții impuse de Guvern. Membrii formațiunii politice au găsit dimineață saci, cutii cu gunoi menajer şi deşeuri reciclabile la intrarea în clădire, iar sigla filialei locale USR a fost ruptă.


”În această dimineață sediul cabinetului parlamentar a fost găsit vandalizat. Poate fi o pură coincidență că un astfel de ”mesaj” s-a întâmplat în noaptea când au avut loc proteste anti-mască și anti-restricții. Cred ca acest vandalism a fost bine organizat, chiar premeditat. Concluzia este una simplă: mulți nu cunosc granița între civilizație și barbarie”, a scris senatorul gălăţean Andrei Postică pe pagina personală de Facebook.


Plângere penală
pentru distrugere
În imobilul respectiv funcţionează şi cabinetul parlamentar
al deputatului USR Bogdan Rodeanu. Acesta a dat mai multe detalii despre
incident şi a anunțat că a depus plângere penală împotriva autorilor.


În fața sediului USR Galați au fost aruncate pungi cu gunoaie menajere FOTO Bogdan Rodeanu

„Proteste spontane anti-mască. Proteste împotriva restricţiilor care nu au alt scop decât să ne ajute să stabilizăm pandemia. Să ne protejăm familiile, prietenii, colegii, concetăţenii. Nu sunt măsuri confortabile. Dar sunt vitale pentru a ne reveni. Pentru a reporni economia. Pentru a ne redobândi confortul social de acum un an şi jumătate. Pentru a reveni la normal. Cu tot respectul pentru libertatea de exprimare, îmi asum ferm faptul ca orice urmă de civism este atenuată de manifestări ca manele în noapte în faţa bolnavilor şi cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean, claxoane în noapte sau deşeuri menajere aruncate sfidător pe spaţiul public. Nu mai vorbesc de vandalizări ale sediului unui partid politic. Da, e vorba de USR Galaţi... Tot noaptea trecută, sediul USR a fost vandalizat ”simbolic”: ani de-a rândul, am curăţat gunoiul lăsat de alte partide. Se pare că vechile obiceiuri dispar greu.Aşteptăm momentul în care nu vom mai fi nevoiţi să facem curat nici în politică, nici pe stradă. Aşteptăm şi rezultatele anchetei din urma sesizării făcute către Poliţia Galaţi: dacă legea este cu greu respectată de anumite persoane, consecinţele vor fi la fel de grele”, a scris, la rândul său. Bogdan Rodeanu pe Facebook. Luni, 29 martie, la Poliție a fost depusă o plângere penală pentru distrugere din partea USR Galaţi, a confirmat comisarul șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.  Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.


FOTO Bogdan Rodeanu/Facebook/pagina personalăCiteşte Articolul Întreg pe Sursă