Ședință PSD înaintea consultărilor de la Cotroceni. Ciolacu: „O să propun ambele variante, care partid va avea primul premier”

1 săptămână in urmă 22

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni dimineață, că va propune în şedinţa Consiliului Politic Naţional, care are loc înainte de consultările de la Cotroceni, ambele variante de negociere: premier de la PNL sau premier de la PSD. Ciolacu a afirmat că implicarea PSD este necesară pentru încheierea crizei politice.

„O să propun ambele variante, care partid va avea primul premier și care sunt condițiile”, a spus Marcel Ciolacu luni dimineață, întrebat ce variantă va propune în ședința Consiliului Politic Național. 

Președintele PSD a mai afirmat că „se termină o instabilitate politică creată de fosta guvernare de dreapta”, adăugând că implicarea PSD e necesară pentru înceheierea crizei.

„După consulările de la Cotroceni urmează să avem altă ședință, unde vorbim despre titularii de ministere”, a mai precizat liderul PSD, completând că probabil tot azi se va încheia și protocolul politic PNL - PSD - UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, începând cu ora 12.00, consultări la Palatul Cotroceni cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. PNL, PSD și UDMR merg împreună, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern.

Editor : B.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă