Ședință la Guvern pe tema pandemiei de COVID-19. Obligativitatea măștilor FFP2 și testarea copiilor în școli, măsurile luate în calcul

2 săptămâni in urmă 24

Premierul Nicolae Ciucă a convocat luni, 3 ianuarie, o ședință pentru a analiza măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul în care tulpina Omicron va deveni dominantă în următoarea perioadă. Purtarea generalizată a măștii de protecție FFP2 și oferirea de măști gratuite pentru elevi au fost două dintre măsurile propuse în discuțiile de la Guvern, a informat Executivul într-un comunicat de presă.

La ședința de la Palatul Victoria au participat miniștri sau reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii și Solidarității Sociale, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice”, se arată în comunicatul Guvernului.

În urma ședinței, s-a decis că „una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2”.

În privința situației din școli, „s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală”. 

„Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic”, se mai arată în mesajul Guvernului.

Măsurile pregătite de Guvern vin în contextul în care, la acest moment, în România au fost confirmate oficial 92 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron, iar Ministerul Sănătății a anunțat pe 31 decembrie că datele sugerează „începutul transmiterii comunitare pentru tulpina Omicron, care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă