Ședință extraordinară a Consiliului General din București, la cererea PSD / Consilierii ar urma să decidă dacă patru spitale din Sectorul 1 vor fi trecute la Primăria Capitalei

1 săptămână in urmă 1

Fostul primar general, Gabriela Firea, senator PSD, a anunțat că marți are loc o ședință extraordinară a Consiliului General, convocată de consilierii PSD, la care se discută preluarea la Primaria București a patru spitale din sectorul 1. Cererea inițială a fost făcută, la începutul lunii februarie, de primarul Clotilde Armand.

Cele patru spitale sunt: Floreasca, Grigore Alexandrescu, spitalul de Oftalmologie şi spitalul de Arşi.

„Convocarea a fost facuta la solicitarea colegilor mei consilieri generali social – democrati, deoarece, deși au depus in timp util proiectul, noul primar general – tot al dreptei unite impotriva oamenilor -, a refuzat abuziv sa-l introduca pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri”, a scris Firea pe Facebook.

Reprezentanta PSD mai afirmă că speră ca și consilieri generali PNL și USR să participe la ședință și să fie de acord ca cele 4 spitale să fie preluate în administrarea Primăriei Capitalei, a Consiliului General, prin Administrația Spitalelor.

Pe 5 februarie, Gabiela Firea a declarat că proiectul propus de primarul Sectorului 1, prin care patru spitale ar trece în administrarea Primăriei Capitalei și ar rămâne astfel fără finanțare, este „ilegal și abuziv”, iar consilierii locali ai PSD propun abrogarea hotărârii de Consiliu.

Ea a adăugat că există „un ping-pong” între primarul Sectorului 1 şi primarul general în legătură cu cine ar trebui să se ocupe de aceste patru spitale. În opinia lui Firea, ca hotărârea să fie legală, ar trebui ca Guvernul să adopte o HG prin care trece spitalele la Ministerul Sănătății și apoi, dacă există acordul exprimat prin vot al Primăriei Generale, pot fi trecute în administrarea Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, pe 3 februarie, că a convocat o ședință extraordinară a Consiliului local, unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi fiind „transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului București”.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat ironic după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că în ședința de miercuri Consiliul Local Sector 1 a votat transmiterea către Primăria Generală a patru spitale.

Nicușor Dan a spus că e de acord să primească cele patru spitale ”dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală”, adăugând că ”Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei”, și a spus că le va prelua în administrare dacă va fi asigurată finanțarea acestora.

Ulterior, Nicuşor Dan a calificat, pe 9 februarie, drept „perfect juridică” şi „perfect legitimă” hotărârea Consiliului Local Sector 1 privind transmiterea terenurilor şi clădirilor a patru spitale în administrarea acestor unităţi sanitare, dar a cerut bani în cazul în care Ministerul Sănătății vrea să i le dea în administrare.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă