Ședință DECISIVĂ la PNL: Liberalii hotărăsc strategia legată de viitorul prim-ministru - Se va agrea un premier prin rotație cu PSD?

1 săptămână in urmă 11

Ședință decisivă la PNL Ședință decisivă la PNL

Liberalii se întâlnesc în această seară pentru a stabili strategia legată de viitorul prim-ministru. Până la ședința decisivă, cei de la PNL au discutat să stabilească în partid dacă se va agrea un premier prin rotație cu PSD.

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 18:31

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Liderii PNL se întâlnesc marți seară în ședința Biroului Politic Național (BPN) pentru a stabili numele candidatului de premierul și varianta finală de program de guvernare convenit cu PSD, potrivit unor surse.

PNL și PSD nu au ajuns încă la un consens în ceea ce privește numele viitorului premier pentru că, deși au vorbit că vor guverna prin rotație, ambele partide vor să fie primele care conduc Palatul Victoria. Kelemen Hunor spune că viitorul premier trebuie să fie unul dintre liderii formațiunilor care intră la guvernare. Cu toate acestea, PSD nu îl vrea pe Florin Cîțu în această funcție.

Președintele PNL -Florin Cîțu a declarat, marți, după o nouă rundă de negocieri cu PSD, că discuțiile sunt „într-o direcție bună”, însă nu s-a ajuns la un acord în legătură cu creșterea pensiilor, a salariilor și a alocațiilor. Cîțu a spus că negocierile vor continua miercuri.

„Noi vrem să dăm primii premierul. Președintele are atribuțiile de a alege premierul. Noi vom veni cu o variantă, ne vom înțelege cu cei de la PSD, trebuie să mergem cu un nume. Este un premier al Coaliției. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. Atunci nu mai are sens să facem Coaliție”, a declarat Florin Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă