Ședință de urgență privind suplimentarea paturilor la ATI. Situația locurilor la terapie intensivă la nivel național

3 săptămâni in urmă 1

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, după ședința de urgență condusă de premierul Florin Cîțu, la care a participat și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și vicepremierul Dan Barna, că împreună cu medicii și specialiștii din Sănătate au discutat situația epidemiologică actuală. Numărul de paturi din secțiile de terapie intensivă a ajuns la 1457 la nivel național, din care 115 neocupate.

ACTUALIZARE Numărul total de paturi ATI destinate cazurilor de Covid-19, avizate de DSP, este de 1376, fiind suplimentate cu încă 81.

Locurile la ATI destinate Covid-19 și neocupate este de 115 la nivelul țării.

“Ședința a fost condusă de prim-ministru și au asistat și domnul vicepremier Barna și ministrul Sănătății la această discuție. S-au prezentat toate aspectele, din punct de vedere medical, care sunt în relație cu situația de acum. Au intervenit colegii și de pe partea epidemiologică și pe partea de ce măsuri s-au luat până acum, ce propun ei ca abordare. Nu s-au luat decizii în această ședință.

A fost pentru a discuta și a dezbate cu toți care sunt în jurul mesei punctele lor de vedere, urmând ca această analiză să se facă în următoarele 2-3 zile și să se vină cu concluziile finale.

Paturile pe ATI s-a lucrat intens cu Ministerul Sănătății în acest sens. La București s-au suplimentat paturile. TIR-ul de terapie intensivă care va fi alipit Spitalului Sf. Ioan a rămas doar stocatorul de oxigen să vină din Pitești azi. Acolo se va suplimenta numărul paturilor.

La Malaxa 5 paturi suplimentare care au primit autorizația. La Spitalul “Matei Balș” a crescut capacitatea la 40 de paturi, am detașat personal suplimentar. Erau 20 de paturi.

La Spitalul Sf. Pantelimon mai avem capacitatea de a crește la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor în cursul acestui weekend.

Se lucrează și în restul țării, au fost videoconferințe permanente între Ministerul Sănătății și colegii din țară la care am participat și noi pentru creșterea capacității. La momentul în care s-a făcut ultima analiză acum 10-12 zile erau 1.408 paturi. Acum crește. Vom veni cu încă o actualizare după ce știm că au fost operaționalizate. De la intenția de a crește până la operaționalizare sunt câteva zile”, a afirmat Raed Arafat.

La ATI sunt internați 1.324 pacienți, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

-știre inițială-

Ședință de urgență în plină desfășurare la sediul Ministerului de Interne pe tema patrurilor de la ATI. Sunt acolo premierul Florin Cîțu, care anunța ieri că numărul paturilor va crește în următoarea perioadă la 1.600, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat.

Andreea Bratu, jurnalist Digi24: De aproximativ o oră durează această ședință de la sediul MAI. Are loc în contextul în care au fost anumite contraziceri în ultima perioadă între premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății legate de numărul paturilor de la ATI, pe de o parte.

Premierul Florin Cîțu a susținut că numărul locurilor de la ATI a scăzut în ultima perioadă, în prezent fiind 1.408 paturi destinate pacienților infectați cu Sars-CoV-2.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu a susținut faptul că numărul patrurilor se modifică de la o zi la alta, însă acestea sunt mai puține, dar „nu au dispărut nicăieri”.

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă