Ședință de urgență la Ministerul Sănătății pe tema situației epidemiologocie. Decizii privind CARANTINAREA Capitalei

1 lună in urmă 1

Noi decizii privind restricțiile anti-CovidNoi decizii privind restricțiile anti-Covid

Reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică, ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și specialiștii în sănătate publică se întâlnesc, luni, la ministerul Sănătății pentru a analiza situația epidemiologică din țară. 

LUNI, 22 MARTIE 2021, 11:17

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Întâlnirea va avea loc la ora 14:00. 

Discuțiile vor viza măsurile necesare pentru combaterea pandemiei, în contextul în care rata de infectare crește în multe zone din țară.

Duminică, ministrul Sănătății a vorbit despre o posibilă carantinare a Capitalei. Vlad Voiculescu a declarat că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Bucureștiul să intre în carantină şi ”foarte probabil” una dintre măsuri va fi ca locuitorii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere. ”Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată”, a precizat ministrul. 

Luni dimineață, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că decizia ca Bucureştiul să intre în carantină nu se va baza doar pe coeficientul de 6 cazuri la mia de locuitori.
”Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiştii spun foarte clar: sunt mai mulţi factori, printre care şi acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie. Aşadar, nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie, trebuie să fim foarte clari în declaraţii, dar dacă se va ajunge să depăşim indicele de 6 la mie, cu siguranţă, împreună cu DSU, cu toţi factorii implicaţi, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a precizat Bode. 

Duminică, rata de infectare în Capitală a crescut la 5,33 cazuri la mia de locuitori, de la 4,85 în ziua precedentă. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă