Ședință de Guvern. Prelungirea stării de alertă, pe ordinea de zi

1 săptămână in urmă 17

Ședința începe, joi, la ora 11.00, iar pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre adoptat de CNSU privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ședința de miercuri seara Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat hotărârea privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Printre măsurile propuse se numără purtarea obligatorie a măștii chirurgicale sau tip FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise.

Se exceptează de la măsura prevăzută copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, prezentatorii TV și invitații acestora, reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, toate cu condiția respectării distanței de trei metri între persoane.

De asemenea, sunt exceptate persoanele care desfășoară activități fizice intense, în condiții de muncă solicitante, sau activități sportive.

Lista cu măsurile adoptată în ședința CNSU de miercuri mai cuprinde și menținerea posibilității izolării și carantinării persoanelor care sosesc din țări cu risc epidemiologic ridicat în condițiile stabilite prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență/ordin al ministrului sănătății.

Măsurile vor intra în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie, după adoptarea lor în ședința de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă