Ședință de guvern, în plină criză. USR boicotează, în timp ce Cîțu înaintează programul „Saligny”

1 lună in urmă 20


Guvernul, mai puțin miniștrii USR-PLUS, s-a reunit joi, de la ora 16, în ședință pentru a adopta controversatul program național de investiții „Anghel Saligny” care a stat la baza scandalului din coaliție. USR PLUS a anunțat că boicotează ședința și cer demisia premierul Florin Cîțu, ca urmare a demiterii lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției. Ordonanța de urgență de adoptare a programul este singurul punct de pe ordinea de zi.


La ora 18:00, liderii coaliției se vor întâlni într-o ședință pentru a încerca să rezolve criza guvernamentală și să stabilească termenii colaborării viitoare.


Vineri, pentru a doua oară, PNL și-a manifestat susținerea pentru Florin Cîțu pentru a continua în fruntea guvernului. La finalul ședinței, Florin Cîțu a anunțat că așteaptă demisiile de onoare ale miniștrilor USR-PLUS, dacă partidul depune moțiunea de cenzură.


Întrebat ce va face dacă USR-PLUS va boicota și ședința de guvern de vineri, precum a făcut miercuri, Florin Cîțu a dat asigurări că „ședința de guvern merge mai departe”.


O altă ședință a avut loc vineri la USR-PLUS. La final, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS, a sublinat că formațiunea are numărul necesar de semnături pentru a depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar a adăugat că speră că premierul „va da dovadă de înțelepciune” și va demisiona.


Întrebat ce face USR-PLUS dacă premierul Cîţu va remania miniştrii formațiunii, Ionuț Moșteanu a replicat: „Eu cred că nu are curaj”.


Ministrul URS PLUS al justiției, Stelian Ion, a fost revocat din funcție miercuri seară. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu după ce partenerii de coaliție din USR PLUS au refuzat să ia parte la ședința de Guvern în care urma să fie discutat inclusiv programul de investiții „Anghel Saligny”.


După anunțul revocării, USR PLUS a anunțat că îi retrage sprijinul lui Florin Cîțu și va depune moțiune de cenzură dacă refuză să demisioneze. Ei au discutat deja cu AUR pentru a sprijini moțiunea, întrucât USR PLUS nu are numărul necesar de semnături pentru a iniția singur o moțiune.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă