Ședința de Guvern în care s-ar putea decide suspendarea prezenței fizice și la școlile private nu a început. Întârzierea este de peste o oră și jumătate pentru că a avut loc mai întâi o nouă ședință CNSU – surse

1 lună in urmă 51

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/08/Sorin-Cimpeanu-si-Florin-Citu-Foto-gov-ro-e1629454309775.jpeg
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.roSorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro
Ședința de Guvern programată pentru ora 11:00, în care s-ar putea decide suspendarea prezenței fizice și la școlile private nu a început nici la o oră și jumătate de la momentul anunțat, potrivit surselor Edupedu.ro.

Înainte a avut loc o nouă ședință a CNSU, potrivit anunțului Guvernului. Este vorba despre o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de urgență condus de premier pentru introducerea unor noi măsuri și pentru corectarea celor care au fost omise în Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, susțin sursele Edupedu.ro.

Din informațiile Edupedu.ro, ședința CNSU s-a încheiat.

Nu ar fi vorba despre elemente noi în privința școlilor, însă în noua hotărâre de guvern se va prelua articolul 8, alin 1 din Hotărârea CNSU nr 91 de vineri, cel omis, care permite acum ca școlile și grădinițele private să poată chema elevii fizic la cursuri, în zielele cu record al numărului de infectări și internări.

Acel articol permite școala online în mediul privat, suspendând prezența fizică a elevilor și copiilor.

Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021”

Articolul este în curs de actualizare

Articolul Ședința de Guvern în care s-ar putea decide suspendarea prezenței fizice și la școlile private nu a început. Întârzierea este de peste o oră și jumătate pentru că a avut loc mai întâi o nouă ședință CNSU – surse apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă