Ședință cu scântei la PNL: Bode și Cîmpeanu atac la miniștrii USR / Cîțu a venit cu Arafat să dea explicații despre restricții

2 săptămâni in urmă 1

Noi nemulțumiri în interiorul PNL la adresa partenerilor de guvernare, USR-PLUS. În ședința Biroului executiv al PNL, miniștrii liberalii s-au plâns de colaborarea cu miniștrii USR-PLUS, au declarat pentru HotNews.ro surse din interiorul partidului. De asemenea, premierul Florin Cîțu l-a adus pe șeful DSU, Raed Arafat să dea explicații liberalilor privind măsurile restrictive anunțat de Guvern.

Miniștrii ca Lucian Bode, Raluca Turcan și Sorin Cîmpeanu s-au plâns în ședința Bex de lipsa susținerii din partea colegilor din PNL. Cei trei miniștrii le-au reproșat colegilor că Guvernul Orban a fost susținut de partid în timp ce acum, nu văd din partea colegilor de partid solidaritate în ceea ce privește măsurile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Potrivit surselor citate, ministrul de interne Lucian Bode s-ar fi plâns de declarațiile publice ale ministrului Transporturilor Cătălin Drulă care, în scandalul de la Metrorex, a spus că și miniștrii PNL (n.red Lucian Bode, Ludovic Orban) se fac vinovați de situația creată acolo. Bode a am mai spus că în ziua de vineri "niciun ministru USR nu a fost lăsat singur și că s-a discutat în permanență de aceștia nu este colegial ca aceștia să să lanseze acuze publice spre colegii de Coaliție".

Ministrul Muncii, Raluca Turcan s-a plâns de faptul că ministerele USR-PLUS întârzie să dea avizele necesare pe proiectul legii privind interzicerea cumulului pensiei cu salariu. De asemenea acesat ar fi cerut conducerii PNL să discute în Coaliție legea pensiilor speciale.

Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a reluat atacurile la adresa ministrului sănătății Vlad Voiculescu. Cîmpeanu s-a plâns că nu poate lucra cu acesta, că nu există o colaborare între cele două ministere. Totodată acesta și-a anunțat colegii că intenționează să dea un ordin de ministru astfel în baza unui aviz al DSP, grădinițele să rămână deschise pe perioada vacanței. Mai exact, potrivit surselor citate Cîmpeanu ar fi spus că grădinițele vor putea să organizeze activități educaționale, pe perioada vacanței, cu avizul DSP.

Premierul Florin Cîțu l-a adus la ședința BEx PNL pe șeful DSU Raed Arafat pentru a explica noile restricții introduse de autorități. Cîțu l-a adus pe Arfat la ședința PNL după ce la ședințele anterioare mai mulți lideri din teritoriu au contestat măsurile mai stricte pentru controlul pandemiei.

Potrivit surselor citate, Arafat le-a spus liberalilor, în spatele ușilor închise că situația nu este una bună pentru că în majoritatea județelor se înregistrează creșterea cazurilor de infectări cu COVID-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă