ȘEDINȚĂ crucială la Cotroceni! CSAT, reunit de urgență pentru situația din Afganistan - Ce decizii va lua România

1 lună in urmă 29

ȘEDINȚĂ crucială la Cotroceni! CSAT, reunit de urgență pentru situația din Afganistan ȘEDINȚĂ crucială la Cotroceni! CSAT, reunit de urgență pentru situația din Afganistan

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), reunit, miercuri, de la ora 16,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis.

MIERCURI, 25 AUGUST 2021, 16:00

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe 22 august, MAE a anunțat că a evacuat încă un român din Kabul, astfel numărul total al persoanelor cu cetățenie română evacuate ajungând la 17.

După retragerea trupelor americane și ale aliaților NATO din Afganistan , începută în iunie, talibanii au capturat, treptat, aproape toate orașele importante. S-a instalat haosul după cucerirea capitalei Kabul de către talibani pe 15 august. De 10 zile au început evacuările , repatrieri, dar și exodul afgan. Comunitatea internațională este îngrijorată de o nouă criză a refugiaților, mult mai mare ca amploare față de cea din 2015.

Premierul Florin Cîţu a precizat vinerea trecută că discuţiile referitoare la o eventuală cotă de refugiaţi afgani în România vor avea loc în ședința CSAT și la nivelul Uniunii Europene.

"În ceea ce priveşte o eventuală cotă de refugiaţi în România, aceste discuţii vor avea loc în primul rând la nivelul Comisiei, al Uniunii Europene şi după aceea vom discuta şi în România. Bineînţeles, vom discuta şi în şedinţa de CSAT de săptămâna viitoare", a declarat premierul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă