Şedinţa coaliţiei de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Liberalii şi-au anunţat susţinerea pentru Cîţu. Ce mutări pregăteşte USR PLUS

3 săptămâni in urmă 23

Şedinţa coaliţiei de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Discuțiile are loc cu tensiuni la cote maxime, contrele continuând și în weekend între șeful Executivului și fostul ministru pe tema raportării deceselor cauzate de Covid. Ședința coaliției a fost precedată de un Birou Executiv al liberalilor, la finalul căruia preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că premierul Florin Cîţu beneficiază de susţinere totală şi că nu se ia în discuţie schimbarea configuraţiei politice.

„Noi nu ne jucăm cu România. Când am hotărât că premierul acestui Guvern este Florin Cîţu, suntem serioşi, consecvenţi şi mergem mai departe”, a completat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a lansat un îndemn către toţi partenerii de coaliţie „să lăsăm deoparte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe ceea ce aşteaptă românii de la noi şi anume să asigurăm o bună guvernare României”.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre Cătălin Drulă: În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă

Şedinţa coaliţiei de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Liberalii se întâlnesc în Biroul Executiv înaintea discuțiilor cu partenerii de guvernare

Liderii PNL au afirmat că această coaliţie poate merge mai departe, chiar şi după afirmaţiile reprezentanţilor USR-PLUS conform cărora Cîţu nu mai are susţinearea Alianţei.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu, scenariu-şoc privind criza din coaliţia de guvernare. „Un Guvern PNL – PSD ar fi o soluţie mai solidă decât alianţa cu USR. Deocamdată îi împiedică preşedintele”
Florin Cîţu se aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, având în vedere că portofoliul revine acestei formaţiuni politice.

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile vor funcţiona în continuare foarte bine. Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la coaliţie, la discuţia din coaliţie, cu cele trei formaţiuni politice”, a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază.

În ceea ce priveşte propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, surse politice au declarat pentru News.ro că ar putea fi vorba despre medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19.

O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul Alianţei postul a fost atribuit PLUS.

Citeşte şi: Dan Barna, contraatac la premierul Cîţu pe tema subraportării morţilor de Covid: „În cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului că a primit o notă pe această temă

USR-PLUS schimbă jocurile. Partidul vrea un nou acord politic cu PNL – SURSE

Liderii USR-PLUS iau în calcul să le ceară liberalilor un nou acord politic. Potrivit Hotnews, acordul vrea să prevadă procedura clară în caz de remaniere, dar și termene clare pentru angajamentele din programul de guvernare. Potrivit unor surse din Alianță, propunerea a venit pe filiera Cioloș și este încă în discuție.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă