Ședință acum la Ministerul Sănătății cu reprezentanții DSU și INSP. Se discută schimbarea criteriilor de carantinare

1 lună in urmă 1

Ședința va începe, luni, la ora 14.00 și va avea loc la Ministerul Sănătății. Reprezentanții ministerului se vor întâlni cu specialiști ai INSP şi DSP pentru a determina noi criterii de carantinare.

„La ora 14.00 Ministerul Sănătății va organiza o întâlnire cu reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică, Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și cu specialiști în sănătate publică și epidemiologie privind situația epidemiologică”, a transmis, luni, Ministerul Sănătății.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, duminică seara, la Digi 24, că în ședința de azi se va discuta și despre schimbarea criteriilor de carantină.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1.400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a explicat Andreea Moldovan.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a spus că în ședința de azi se va discuta și despre posibilitatea impunerii unei carantine de weekend.

„Aș propune, de exemplu, carantina de weekend, este momentul în care toată lumea are o dorință extremă de a se mobiliza și a pleca în toate locurile. Mi s-ar părea important să limităm acest lucru. Este o idee”, a spus medicul epidemiolog.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă