Sediile Ministerului Educației vor fi păzite de jandarmi. Aceștia vor verifica toate obiectele cu care o persoană intră sau iese din incinta instituției

2 luni in urmă 22

Sediile Ministerului Educației din str. General Berthelot și str. Spiru Haret din București urmează să fie păzite de jandarmi. Proiectul de hotărâre de guvern prin care va fi introdusă măsura modifică o hătărâre din 2005 privind asigurarea pazei unor obiective de către jandarmi.

La început de mandat, în ianuarie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța că reorganizarea ministerului va include “diminuarea semnificativă a structurii posturilor" și decidea anularea achizițiilor de servicii de pază pentru minister, declanșată în timpul mandatului fostului ministru Monica Anisie.

Noul regulament privind accesul și circulația în instituție prevede atribuții pentru jandarmii care, în ultimul timp, au asigurat interimar paza ministerului.

Angajații pot intra în sediile din strada General Berthelot și din strada Spiru Haret numai pe bază de legitimație de serviciu sau însoțiți de un coleg.
Jandarmii de la pază au obligația să verifice toate obiectele cu care o persoană intră sau iese din incinta Ministerului.


”În situația în care jandarmii găsesc asupra salariaților Ministerului Educației bunuri pentru care aceștia nu pot prezenta documentele justificative, vor informa de îndată directorul general al direcției din care face parte”, potrivit edupedu.ro.

Proiectul de HG aflat acum în dezbatere publică prevede, pentru paza celor două sedii.

Citeste si:

Profesorii care refuză vaccinarea ar putea fi testați periodic. Anunțul făcut de ministrul Educației

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă