Sed Lex, către Vlad Voiculescu: Adresa către ministerul finanțelor trebuia semnată de ministru, nu de un simplu funcționar public

1 lună in urmă 12

​Adresa către ministerul finanțelor pentru deblocarea sumelor necesare acestor plăți trebuia semnată de ministru, nu de un simplu funcționar public, se arată într-un comunicat al sindicatelor Sed Lex, în care se precizează că ministrul sănătății Vlad Voiculescu merită o replică după afirmațiile potrivit cărora vinovat de neplata salariilor medicilor implicați în activitatea de vaccinare este un funcționar public.

Sed Lex consideră că este grav dacă ministrul nu a aflat decât după 2 luni de zile că nu s-a făcut plata medicilor pentru activitatea în centrele de vaccinare, ceea ce "înseamnă ca nu poate conduce un minister de asemenea importanță".

"Să te ascunzi în spatele unei afirmații că un funcționar public ar fi vinovat pentru neplata medicilor timp de 2 luni de zile este total nedemn pentru un ministru și poate constitui un motiv suficient pentru demitere", mai arată Sed Lex.

Ministerul Sănătății a trimis abia marți solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în toată țara.

Ministerul Finanțelor spune că a primit astăzi solicitarea și a început încă de astăzi să vireze o parte din bani, iar restul vor fi virați mâine. De vină pentru întârziere este un funcționar public din Ministerul Sănătății, care "trebuia sa completeze o hartie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul", afirmă ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă