Sectorul lipsa din autostrada Lugoj-Deva primeste 1,2 miliarde de lei. Primarul Fritz anunta ca tunelurile pentru ursi vor fi gata in 2024

2 luni in urmă 6

Domnic Fritz, primarul Timisoarei, a anuntat ca orasului i-au fost alocate nu mai putin de 28 de milioane de lei, din bugetul national, pentru modernizarea si extinderea a doua strazi si a unui parc. Fritz sustine ca a fost deblocat proiectului sectorului lipsa din autostrada Ludoj-Deva.

Circa zece kilometri lipsesc din finalizarea autostrazii Lugoj-Deva. Este vorba despre sectiunea dintre Margina si Holdea, unde trebuie realizate doua tuneluri pentru ursi, estimata la circa 300 milioane de euro.

Singura portiune lipsa din autostrada este cea scoasa din lotul italienilor de la Salini, unde acordul de mediu revizuit in decembrie 2013 cere realizarea a doua ecoducte pentru protectia mamiferelor mari, asa numitele "tuneluri pentru ursi".

Dominic Fritz a anuntat pe Facebook ca lucrurile se vor schimba in Timisoara la nivel de infrastructura si ca a mers adesea in Bucuresti pentru a purta negocieri. Astfel, anunta ca a obtinut urmatoarele:

- 28 de milioane de lei pentru modernizarea si extinderea strazilor Maresal C-tin Prezan, Gr. Alexandrescu si a Parcului Civic.

- Deblocarea proiectului sectorului lipsa din autostrada Lugoj-Deva, cu o finantare prevazuta de 1,2 miliarde de lei si termen de finalizare pana in 2024.

- Autostrada Timisoara-Moravita, care ar urma sa primeasca 4,8 milioane de dolari pentru documentatie, in anul 2021, de la Ministerul Transporturilor.

- Centura Timisoara Sud, care ar urma sa primeasca 100 de milioane de lei in 2021, astfel incat lucrarile sa fie finalizate in anul urmator.

- O noua sosea, care va lega Calea Aradului de autostrada A1, cu o finantare de 244 de milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Citeste si:

Autostrada de 440 de kilometri care ar urma sa fie terminata pana in 2024. "Lucrarile ar trebui sa dureze doi ani in zona usoara"VIDEO Sotia criminalului de la Onesti a fost retinuta pentru 24 de ore. Femeia este acuzata de complicitate la lipsire de libertateParlamentar PNL, despre deputatul PSD Daniel Ghita, fost luptator K1: Avem un Sosoc si in Camera Deputatilor! Cand nu doarme, face circ!Povestea impresionanta a lui Adrian Krainer, profesorul care a gasit leac contra unei boli mortale. Are origini romane si e printre favoritii la premiul NobelVIDEO Imagini spectaculoase cu lotul 1 al autostrazii Pitesti-Sibiu. "Constructorul austriac Porr avanseaza intr-un ritm sustinut"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă