Sectorul 1 al Capitalei continuă să fie împăienjenit de gunoaie. Clotilde Armand a încheiat în miez de noapte un contract mai scump cu o nouă firmă de salubritate

2 luni in urmă 33

A fost prima zi de stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, dar gunoaiele tot n-au dispărut de pe străzi. Primăria a încheiat, în miez de noapte şi fără să anunţe pe nimeni, un contract cu o nouă firmă de salubritate. Totuşi va mai dura până când vom vedea străzile curate.

Încă de azi-noapte, o nouă companie de salubritate a început să ridice gunoaiele din sectorul 1 al Capitalei. Operaţiunea este abia la început aşa că sute de saci cu deşeuri zac în continuare pe străzi.

Localnic: Chipurile e mai curat.

Localnic: Nici în comunism nu a existat o asemenea mizerie pe străzi.

Localnic: Se pot vedea gunoaiele în continuare. Exact unde au fost şi zilele trecute. E un război inutil al primarului. Nu înţeleg cu cine se războieşte, decât cu noi.

În miez de noapte, Clotilde Armand a încheiat noul contract apoi a anunţat pe facebook. "A început curăţenia în Sectorul 1. Şantajul nu mai ţine", a scris primarul. Consilierii locali liberali se plâng că n-au ştiut nimic şi vin cu acuzaţii.

Daniel Ciungu, consilier local PNL: Au apărut tot felul de detalii legate tot de mafie. Deci câte o mafie se schimbă cu altă, că să înțelegem așa din partea primarului Clotilde Armand.

Adrian Oianu, consilier local PNL: La fiecare consiliu o întrebăm ce se va întâmplă. după ce dvs luați aceste hotărâri pe genunchi, în pripă, în noapte.

Romprest, compania cu care edilul de la sectorul 1 vrea să rezilieze contracul, ridica deşeurile cu 577 de lei pe tonă. Actuala societate cere 629 de lei. Noua companie va primi de la Primăria Sectorului 1 peste 12 mii de euro pentru a lua de pe străzi 100 de tone de gunoaie. În tot sectorul ar fi de adunat aproximativ 3 mii de tone de deşeuri care s-au acumulat pana acum. Cum zilnic capacitatea de colectare e de 370 de tone, ar fi nevoie de nouă zile de muncă.

Localnic: Ce companie o să ia un contract care necesită atât de multe resurse pt 30 de zile? Adică doar să mobilizezi oameni, de unde-i aduci, de unde-i angajezi?

Daniel Ciungu, consilier local PNL: Nu e vorba doar de gunoaie. Străzile nu sunt spălate, trotuarele nu sunt spălate, măturate și atunci e un întreg strat pe jos.

Înţelegerea cu noua firmă a fost posibilă după ce prefectul a declarat ieri starea de urgenţă pentru 30 de zile. Autorităţile au stabilit că există un pericol sanitar ca urmare a refuzului Romprest de a ridicat toate gunoaiele. Primăria sectorului 1 a refuzat să facă unele plăţi către această societate pe motiv că nu sunt justificate. Tribunalul Bucureşti a decis însă că Romprest trebuie să primească toţi banii şi poate executa silit primaria Sectorului 1 pentru a-şi recupera datoriile, care se ridică la două milioane de euro. Suma acoperă facturile neachitate şi penalităţile. Din acest motiv, conturile primariei vor fi blocate astfel că s-ar putea ca instituţia să nu aibă bani să plătească nici noua firmă care adună gunoiul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă