Secretul slăninei de porc! Slănina e mai sănătoasă decât credeai! Cine trebuie să consume „somonul” neaoş românesc

2 săptămâni in urmă 18

Slănina are o mulțime de beneficii asupra organismului uman, precum întărirea sistemului imunitar, iar lista efectelor pozitive e lungă. Rezultatele unui studiu de laborator au fost surprinzătoare.

Slănina de porc conține mult colesterol, iar acest lucru a determina românii să evite consumul ei. Nutriționiștii au pus-o într-o lumină proastă, însă produsul tradițional nu este atât de nociv sănătății dacă știi cum și în ce cantități să îl consumi. Cantitățile mici de slănină de porc au același aport de grăsimi ca și uleiul de măsline sau somonul, atât de recomandat de specialiști.

Dacă ai dureri articulare, cel mai eficient este ca înainte de culcare să freci bine articulațiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin mașina de carne, la care să adaugi o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică un celofan, se învelește și se lasă să acționeze peste noapte.

Dacă ai dureri dentare, poți aplica o felie mică de slănină nesărată pe dintele dureros, între gingie și obraz, timp de 25-20 de minute.

De asemenea, pentru mastită trebuie să aplici o felie subire de slă­nină veche, deasupra pui o bucată de staniol apoi bandajezi sau lipeşti cu leucoplast.

Conform frunzadetei.ro, pentru eczemă, trebuie să topești slănină nesărată, apoi amesteci bine cu două linguri de grăsime topită albușuri de la două ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum, trei linguri suc de ros­topască.

Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi poți unge locurile bolnave, de două ori pe zi.

Mănâncă slănină de casă, beneficiile sale sunt uimitoare

Slănina, prietenul fumătorilor

Este recomandat fumătorilor să consume puțină slănină deoarece are seleniu în compoziția sa, care întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea organelor vitale. Astfel, pagubele cauzate de ţigări se reduc.

Slănina protejează stomacul

De asemenea, pasionații de băuturi alcoolice pot servi puțină slănină lângă un pahar de vin sau bere. Acest produs alimentar încetineşte intoxicarea alcoolică deoarece acoperă pereţii stomacului cu grăsime şi creaază astfel un pansament gastric, care previne absorbţia rapidă a alcoolui.

Oprește durerile dentare

Slănina este prietena dinților deoarece reduce treptat durerile. Persoanele care se confruntă cu dureri dentare pot aplica o felie mică de slănină pe dintele cu pricina, între gingie şi obraz. Așteaptă un sfert de oră, iar durerea va dispărea treptat. Acest remediu naturist este recomandat doar în situațiile extreme în care nu puteți vizita un medic stomatolog. Problemele dentare pot fi îndepărtate doar de un specialist medical.

Slănina sprijină tonusul muscular

De asemenea, cantităţile mici de grăsime din slănină reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac. În plus, sprijină tonusul vascular.

Remediu natural împotriva durerilor de articulații

Dacă suferi de dureri articulare, dar simți că unguentele din farmacie nu mai dau randament, atunci ai putea încerca și acest remediu tradițional românesc. Înainte de culcare, freacă bine articulaţiile cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne. Adaugă și o lingură de miere de al­bine peste. Compoziția se acoperă cu celo­fan sau hârtie de pergament, apoi se înve­leş­te piciorul cu un fular de lână şi se așteaptă până dimineață.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă