Secretele unei nopți de iarnă nu sunt vis

1 săptămână in urmă 9

Articol de - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022, 09:23 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 09:23

O colaborare Boloni - Dinu la națională e pas

Imprecizii, inexactități, o presiune a erorilor umane - strania explicație adusă de Djokovici în vocabularul lumii - e ceea ce caracterizează atmosfera informațiilor în acest început de an 2022. 

E o avalanșă de dezmințiri oficiale, la cel mai înalt nivel al prim-miniștrilor sârb sau australian, covârșiți de "cazul Djokovici", și chiar Nole nu se descurcă în precizările lui viciate de teroarea erorii umane.

Nole e de un curaj nebun, e părerea mea de cronicar care îndrăznește să scrie că nu se mai descurcă nici el în problemă. Dezinvoltura lui în invocarea erorilor sale umane m-a stupefiat. Cine mai crede azi în nevinovăția erorilor umane? 

Jocul lui și al părinților săi de-a nevinovăția e un coșmar al unei nopți de iarnă. Ultima mea imagine precisă cu el este, indiscutabil, aceea a plânsului său sub prosop după ce a pierdut la Medvedev. Acolo, la turneul acela, l-am crezut. Fiindcă fusese învins.

Are el în calcul ce va face dacă pierde acum, în Australian Open? Sau nu are în socoteală eșecul? Există eșec fără erori umane? El nu aruncă niciodată prosopul, el și-l pune pe cap și ochi să-și ascundă plânsul. 

Evident, lui Nole nu-i place să plângă. Va prefera să urle pe teren și să-și arunce rachea și inima către suporteri? Nimeni nu discută cum va fi turneul pentru Nole, dacă nu e expulzat... Se face prea multă politică, are dreptate TRU de la Londra, unde - ca să fim la obiect - primul ministru al lor nu are pe cap problema Emmei Răducanu.

La noi, secretul unor nopți de iarnă au fost tratativele Boloni - Federație. Nici până azi nu avem amănunte în privința suspendării lor. Mai mult decât un Stoichiță deschizându-i și închizându-i lui Boloni portierele mașinii nu am văzut. Ba da! 

Secretele unei nopți de iarnă nu sunt vis

Ladislau Boloni

Miercuri seara l-am auzit pe Cornel Dinu explicând la Digi de ce nu poate fi plauzibilă o colaborare a sa cu Boloni la națională, așa cum a apărut acest zvon: că Loți ar fi pus această condiție - să-l aibă alături pe Cornel. L-am ascultat pe Dinu - să fi fost Loți atât de imprudent?

Ăsta nu mai era vis, vis al unei nopți de iarnă: Boloni și Dinu - al căror fan sunt de o viață - să conducă naționala... E pas. Dinu nu înțelege să aibă vreun contact cu actuala Federație. 

E tot ce ne-a mai rămas concret din vizita lui Boloni la București? Atât și merităm... Să nu ne mai chinuie! 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă