Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg denunţă "retorica nucleară periculoasă" a lui Vladimir Putin

1 săptămână in urmă 21

''Este vorba despre o retorică nucleară periculoasă. Nu este ceva nou, el a făcut deja asta de mai multe ori. Vom rămâne calmi şi vom continua să sprijinim Ucraina'', a declarat Jens Stoltenberg în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

El a ţinut să precizeze că NATO nu se va angaja într-un discurs periculos şi nechibzuit precum cel al lui Vladimir Putin.

Potrivit lui Stoltenberg, deciziile anunţate de Putin miercuri dimineaţă demonstrează ''că războiul nu decurge conform planurilor lui'' şi este clar că liderul rus a făcut ''o mare eroare de calcul''.

Ce conține decretul de mobilizare parțială în Rusia, semnat astăzi de Vladimir Putin

Preşedintele rus a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra".

''Ne vom asigura că nu există nicio neînţelegere la Moscova despre modul exact cum vom reacţiona. Desigur, asta depinde de ce fel de situaţie sau ce fel de arme pot folosi ei. Lucrul cel mai important este să împiedicăm să se întâmple acest lucru şi iată de ce am fost atât de clari în comunicările noastre cu Rusia în legătură cu consecinţele fără precedent'', a subliniat Jens Stoltenberg, cu referire la orice utilizare a armelor nucleare de către Moscova.

Citiţi şi: Klaus Iohannis reacționează la anunțul lui Vladimir Putin de mobilizare parțială
 

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă