Secretarul de stat Hegedüs Csilla anunță proiecte cu fonduri europene pentru patru spitale din țară/ Principalele achiziții: echipamente, aparatură medicală și de protecție pentru pacienții COVID-19

2 săptămâni in urmă 28

Secretarul de stat în Ministerul Proiectelor Europene Hegedüs Csilla anunţă, marţi seară, mai multe proiecte cu fonduri europene pentru mai multe spitale din ţară.

”Avem nevoie de servicii medicale performante şi spitale dotate cu aparatura necesară pentru a putea consolida sistemul sanitar, pentru a putea face faţă cât mai eficient greutăţilor cauzate de epidemia de coronavirus şi să protejăm vieţile omeneşti”, a scris, marţi seară, pe Facebook Hegedüs Csilla.

Aceasta anunţă mai multe proiecte finanțate cu fonduri europene pentru mai multe spitale, respectiv: Spitalul Municipal Cluj Napoca (26,6 milioane de lei), Spitalul Dr. Valer Russu din Luduş (11,1 milioane de lei), Spitalul Municipal Salonta (2,1 milioane lei) şi Spitalul Municipal Mediaş (19 milioane lei).

Potrivit secretarului de stat proiectele vizează dotarea unităţilor spitaliceşti prin achiziţionarea de echipamente şi aparatură medicală, dispozitive medicale şi de protecţie medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie COVID – 19, precum defibrilatoare, aparate CT, ecografe şi aparate de radiologie mobile, paturi de terapie intensivă.

sursa: News.ro, Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă