Secretarul de Stat al SUA ar putea vizita România în 2021. Ce spune ministrul Bogdan Aurescu

3 săptămâni in urmă 2

Bogdan Aurescu/foto: cont oficial TwitterBogdan Aurescu/foto: cont oficial Twitter

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a avut marți o întâlnire cu secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, la reuniunea miniştrilor de externe din ţările membre NATO. Evenimentul s-a desfășurat la Bruxelles. Cu această ocazie, ministrul român de Externe l-a invitat pe Blinken să viziteze România în acest an. Aurescu a făcut anunțul pe contul oficial de Twitter.

MARŢI, 23 MARTIE 2021, 21:15

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Bogdan Aurescu: “O plăcere să mă întâlnesc și să discut cu secretarul de stat Antony Blinken pe marginea aspectelor bilaterale și a altor subiecte de interes comun. L-am invitat pe secretarul Blinken să viziteze România în acest an pentru a marca a 10-a aniversare a Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul al XXI-lea dintre România și SUA“.

A pleasure 2 meet&discuss w/@SecBlinken on @NATO #ForMin sidelines on bilateral & other issues of joint interest.I invited Secretary Blinken to visit Romania this year 2 mark t/10th anniversary of t/2011 Joint Declaration on t/🇷🇴🇺🇸 #StrategicPartnership for the 21st Century... pic.twitter.com/TfsCKxHKec

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) March 23, 2021

Conform unui comunicat al Ministerului de Externe, citat de CaleaEuropeană.ro, cei doi înalți demnitari au discutat pe scurt despre aspecte ale relației bilaterale de Parteneriat Strategic, precum și alte teme de interes reciproc ale relațiilor internaționale. Bogdan Aurescu consideră că discuția cu Antony Blinken a fost „o ocazie excelentă pentru a dezvolta în continuare parteneriatul nostru strategic vibrant”.

Aurescu și Blinken au atins și subiectul inițiativei președintelui american Joe Biden de a organiza un Summit al Democrațiilor. Ministrul român de externe a reiterat sprijinul României pentru această inițiativă și a exprimat deplina disponibilitate a țării noastre de a sprijini acest demers în calitatea României de președinte în exercițiu a Comunității Democrațiilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă