Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Rog din suflet să se testeze elevii, altfel ajungem în situații tragice”

1 lună in urmă 1


Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a tras un semnal de alarmă, într-o intervenție la RFI, afirmând că elevii din școli trebuie testați acolo unde există suspiciuni de Covid-19.


„Aș vrea să mai fac un apel suplimentar la școli, pentru că am avut situația nepoțelei mele. Este un focar cu opt copii în clasă. Ea nu a fost deloc testată, deși există teste, există cabinet medical, există ordin comun al Ministerului Educației cu cel al Sănătății, și, totuși copiii nu au fost testați”, a spus Andreea Moldovan la RFI.


Secretarul de stat atrage atenția că în lipsa testării în școli, se poate ajunge la situații dramatice.


„Fac un apel la cadrele didactice, la cadrele medicale din școli, la asistenții comunitari, să se implice în acest aspect de monitorizare și testare a copiilor în școli. Este un test similar cu cel al exudatului nazal, care se face. Trebuie cerut consimțământul părintelui, pentru că este vorba de minori, dar aceste teste trebuie să se facă, pentru că este important pentru copii, au atât rol diagnostic, cât și rol preventiv pentru copiii din anturajul celui pozitiv”, a completat secretarul de stat din minister


Rog din suflet să se facă această testare, pentru că neaplicarea ordinului duce la niște situații absolut tragice pentru copii și pentru familiile acestora, pentru că infecția se transmite.

Andreea Moldovan:

Joi, 18 martie, Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, declara că nu a fost depășit pragul de 5.000 de teste rapide efectuate în scoli, deși au fost distribuite 1,1 milioane de teste.


Foto: Dumitru Angelescu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă