Se știe unde va ajunge Joachim Low după ce nu va mai fi selecționerul Germaniei. Detaliul care l-a dat de gol

4 săptămâni in urmă 1

Liga 2: Rapid - Dunărea Călărași, duminică, 19:00, Digi Sport 1

Liga 1: Poli Iași - Dinamo, sâmbătă, 21:30, Digi Sport 1

Viitorul tehnicianului german este încă incert, dar jurnaliștii de la Bild au descoperit un indiciu.

Joachim Low s-a apucat să învețe limba spaniolă, semn că selecționerul Germaniei se pregătește să preia o echipă din La Liga.  

Joachim Low ar prefera să antreneze pe Real Madrid

În vârstă de 61 de ani, Low nu a ascuns niciodată că ar dori să antreneze pe Real Madrid, club care i-a făcut o ofertă în 2014 după ce cucerise titlul mondial.

Dacă atunci avea un contract beton cu federația germană, în vară lucrurile ar putea sta cu totul altfel. Totul va depinde însă de ce va reuși până atunci Zinedine Zidane.

Va fi oricum o experiență interesantă pentru un antrenor care nu a mai activat de aproape 20 ani la nivel de club. Iar Spania este o destinație care nu-i trezește amintiri frumoase - în noiembrie anul trecut, Furia Roja zdrobea cu 6-0 echipa sa în Liga Națiunilor.

Low a anunțat deja și pe cine ar vedea în locul lui la naționala Germaniei - este vorba de actualul antrenor al lui Bayern Munchen, Hansi Flick.

Joachim Low, campion mondial cu Germania, în 2014

Low, care avea contract până în 2022, a dus Germania la câştigarea Cupei Mondiale din 2014 şi a Cupei Confederaţiilor din 2017, dar echipa lui nu a trecut de grupe la Mondialul din 2018, iar de atunci nu a reuşit să aibă evoluţii la cel mai înalt nivel, în ciuda unei remanieri. Un 0-6 în faţa Spaniei, în noiembrie, în Liga Naţiunilor, a însemnat cea mai grea înfrângere a Germaniei într-un meci oficial.

"Este momentul potrivit să-i las locul unui alt antrenor. Remanierea pe care am început-o în 2019 a fost lucrul corect. Poate că actualul lot este cam lipsit de experienţă, însă are potenţial incredibil şi avem multă calitate", a afirmat Loew într-o conferinţă de presă.

"Sunt profund convins că această generaţie tânără va atinge cel mai probabil apogeul în jurul anului 2024, cu un turneu pe teren propriu", a spus Low, lângă care se aflau preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Fritz Keller, şi directorul naţionalei germane, Oliver Bierhoff.

Etichete: romania - germania , joachim low , joachim low germania , joachim low real madrid
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă