Se știe când vom afla adversarele României de la Jocurile Olimpice. FIFA a făcut anunțul

1 lună in urmă 2

Naționala României este cu gândul și la Jocurile Olimpice, iar FIFA a anunțat că tragerea la sorți va avea loc pe 21 aprilie.

Pe lângă România, alte 13 echipe sunt sigure că vor evolua la Tokyo: Franţa, Spania, Germania, Argentina, Brazilia, Arabia Saudită, Australia, Coasta de Fildeș, Egipt, Coreea de Sud, Japonia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.

În ceea ce priveşte turneul olimpic feminin de fotbal, sunt cunoscute deja 10 dintre cele 12 selecţionate participante: Zambia, Australia, Japonia, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Canada, SUA, Noua Zeelandă şi Brazilia.

România își va afla pe 21 aprilie adversarele de la Jocurile Olimpice

România își va afla adversarele de la Jocurile Olimpice pe 21 aprilie. Tragerea la sorți va avea loc la Zurich, de la ora 11:00.

Cele 16 echipe calificate la Jocurile Olimpice vor fi repartizate în patru grupe a câte patru echipe, primele două clasate calificându-se în sferturile de finală.

După mai bine de jumătate de secol, fotbalul românesc revine la Jocurile Olimpice. Naționala noastră se va afla în urna a patra la tragerea la sorți, însă are avantajul că în fiecare grupă este doar câte o reprezentantă a unui continent.

Tricolorii care vor juca pentru echipa națională a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor purta un echipament alb, cu nuanțe de galben la mâneci și guler. Mai mult, pe tricou va apărea și flacăra olimpică, care va fi tot de culoare galbenă și se va afla în partea stângă a tricoului.

De-a lungul istoriei, România a mai evoluat la JO 1924 (Paris), JO 1956 (Helsinki) și JO 1964.

Lotul României de la Jocurile Olimpice de vară din 1964: Ilie Datcu, Stere Adamache, Ilie Greavu, Ion Nunweiller, Bujor Halmageanu, Dan Coe, Emeric Ienei, Gheorghe Constantin, Ion Ionescu, Constantin Koszka, Sorin Avram, Marin Andrei, Mircea Petescu, Carol Creiniceanu, Dumitru Ivan, Nicolae Georgescu, Emil Dumitriu, Cornel Pavlovici, Emil Petru (15), Ion Pârcălab. Selecționer: Silviu Ploeșteanu.

The post Se știe când vom afla adversarele României de la Jocurile Olimpice. FIFA a făcut anunțul appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă