Se scumpește cartela de metrou? Ministrul Transporturilor: „E o opțiune, de 5-6 ani nu a mai crescut tariful”

2 luni in urmă 4


Scumpirea călătoriei cu metroul în acest an este o opţiune pentru diminuarea pierderilor Metrorex, mai ales că tariful nu a mai fost majorat de câțiva ani, a declarat, joi, 4 martie, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, la Digi24.


Referindu-se la scumpirea cartelei de metrou în acest an, deminitarul a spus că „este o opţiune. Nu am avut această discuţie, aştept să se instaleze noua conducere, dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. În momentul în care de 5 ani tariful nu a mai fost majorat, numai dacă ne uităm la inflaţia din ultimii 5 ani, ar trebui o ajustare în zona asta. Ar putea să ajute compania, nu va umple în întregime gaura, dar ar putea ajuta", a afirmat Cătălin Drulă, prezent în studioul postului Digi 24.


Ministrul transporturilor a arătat că o majorare de 20% a tarifului ar aduce Metrorex venituri suplimentare de 50 de milioane de lei pe an, în condiţiile în care doar pentru funcţionarea Magistralei 5 compania are nevoie de o subvenţie de 150 de milioane de lei anual.


La o estimare, cifrele sunt aproximative, la o creştere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce cred că 50.000.000 în plus pe an, ceea ce ajută, evident.

Cătălin Drulă:

Cât costă în prezent o cartelă de metrou


O cartelă „2 călătorii” - 5,00 LeiCartela „10 călătorii” - 20,00 LeiAbonament 1 zi - 8,00 LeiAbonament lunar cu număr nelimitat de călătorii - 70,00 Lei

Toate prețurile la cartele, pe site-ul Metrorex


Pe 2 februrie, Cătălin Drulă, ministrul transporturilor, a trimis Corpul de Control la Metrorex, pentru a a investiga renegocierea contractului colectiv de muncă din septembrie 2020, care a dus la o creştere a salariilor cu 18%, iar compania a cerut o subvenţie de la bugetul de stat de peste un miliard de lei.


Demnitarul a prezentat concluziile raportului Corpului de Control la Metrorex pe Facebook, dar conținutul documentului va fi făcut public luni.


Foto: Vlad Chirea


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă