Se scufundă nava la Barcelona! Unul dintre cei patru căpitani a refuzat micșorarea de salariu și poate pleca gratis la anul

1 lună in urmă 19

  • Media: Liga Digisport, joi, 16:15, Digi Sport 1

  • Liga 2: SSU Poli Timișoara - Poli Iași, joi, 20:00, Digi Sport 1

La câteva zile, Jordi Alba a făcut același lucru, iar miercuri și Sergio Busquets a acceptat să renunțe la o sumă importantă de bani pentru a-și ajuta clubul în momentele dificile prin care trece.

Sergi Roberto nu a acceptat micșorarea de salariu propusă de Barcelona

În aceeași zi, însă, Sergi Roberto a refuzat propunerea conducerii clubului catalan, conform celor de la ESPN. Fundașul nu a fost de acord cu termenii propuși de Barcelona, deși nu s-ar opune ideii de a-și micșora salariul. 

Spaniolul are oferte mult mai tentante din partea altor cluburi și ar putea semna un precontract cu unul dintre acestea, pentru a pleca gratis, întrucât vara viitoare îi expiră înțelegerea cu gruparea de pe Camp Nou.

Pentru a evita acest scenariu, Barcelona i-a propus un contract nou, valabil pe doi ani, care vine la pachet cu o reducere a salariului de 40%. Cum Roberto a refuzat această propunere inițială, negocierile între cele două părți vor continua în zilele următoare, întrucât clubul catalan are în continuare probleme cu plafonul salarial impus de federația spaniolă.

Alba a renunţat la 3 milioane de euro, iar Pique la 6 milioane de euro din salariul pe 2021

După ce Pique a făcut un gest aplaudat de fostele glorii ale clubului şi a renunţat la jumătate din banii pe sezonul în curs, adică la 6 milioane de euro, Alba va primi cu 3 milioane de euro mai puţin decât are în contract în sezonul 2021-2022.

Cei de la Mundo Deportivo precizează că o parte din salariul pe acest sezon îi va fi plătit anul viitor lui Alba, tocmai pentru a degreva şi mai mult bugetul de salarii pentru a se încadra în regulile impuse de La Liga. Probabil încă 25 la sută.

În celelalte două sezoane de contract, până în 2024, venitul lui Jordi Alba va rămâne nemodificat.

Tratativele s-au derulat rapid pentru că după meciul cu Real Sociedad, scor 4-2, Alba a ţinut să apară la o conferinţă de presă pentru a spune că a fost anunţat abia recent de dorinţa clubului. "Pe 24 mai a fost o masă cu reprezentantul fotbalistului, iar pe 8 iulie a fost trimisă o scrisoare de intenţie", a reacţionat Joan Laporta.

Etichete: barcelona , jordi alba , sergi roberto , gerard pique , sergio busquets
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă