Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea antiCOVID. Anunţul făcut de autorităţile sanitare!

2 luni in urmă 7

Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea antiCOVID. Vicepreședintele Comitetului național de coordonare a vaccinării împotriva coronavirusului a făcut ultimele anunţuri.

Andrei Baciu a anunțat care sunt schimbările în ceea ce privește programarea la vaccinare de la jumătatea lunii martie. Vicepreședintelui Comitetului național de coordonare a vaccinării împotriva Covid-19 spune că din 15 martie vom putea accesa şi ne vom înregistra pentru vaccinare, astfel încât, în momentul când vor ajunge doze pentru un centru pe care îl selectăm, să fim anunţaţi şi să putem să mergem să ne vaccinăm foarte uşor.

„Când intrăm pe platformă, o să vedem centrele de vaccinare şi ne alegem un centru de vaccinare, iar atunci când ne alegem respectivul centru noi o să vedem câte persoane sunt în faţa noastră, ştiind astfel cam când ne-ar veni rândul. După ce se face această înregistrare, în momentul în care ne vine efectiv rândul să ne vaccinăm, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare. Pentru că se poate întâmpla o situaţie în care să fii plecat din localitate şi atunci este important ca centrul de vaccinare să ştie aceste informaţii tocmai pentru a putea aloca pe altcineva şi a nu pierde doze”, a declarat Andrei Baciu.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 38.695 de persoane, dintre care 38.069 cu prima doză și 626 cu cea de-a doua doză.  În ultimele ore s-au vaccinat împotriva coronavirus un număr de 38.695 de persoane, dintre care 38.069 cu prima doză și 626 cu cea de-a doua doză. Cu vaccinul produs de Pfizer au fost imunizate 29.380 de persoane, cu Moderna 10 persoane și alte 8.679 cu vaccinul produs de AstraZeneca.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare din România, au fost vacciante 1.022.066 de persoane, dintre care 786.231 cu Pfizer, 77.822 cu Moderna și 158.013 cu vaccinul produs de AstraZeneca.

În total, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat un nummăr de 131 de reacții adverse, dintre care 28 la Pfizer, 3 la Moderna și 100 în urma adminsitrării vaccinului AstraZeneca. De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 5.718 reacți adverse.

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE 3 MARTIE. A reînceput imunizarea cu vaccinul Moderna. Peste 38.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă