Se rupe vestiarul la FC Barcelona: vedetele catalanilor au opinii diferite legate de scăderile salariale și de noua structură a clubului

4 luni in urmă 20

Disensiunile continuă la FC Barcelona în privința reducerilor salariale și ale reînnoirii contractelor jucătorilor catalani, fapt ce a dus la tensiuni în vestiarul echipei antrenate de Ronald Koeman.

Discuțiile pornite de conducătorii grupării blaugrana au împărțit vestiarul Barcelonei în mai multe tabere.

FC Barcelona a reînnoit contractele lui Pique, Lenglet, Ter Stegen și De Jong dintr-o lovitură: restul colegilor sunt furioși

Josep Maria Bartomeu a făcut toate eforturile posibile pentru a echilibra conturile clubului în acest sezon. Criza generată de pandemia de COVID-19 a dus la o reducere drastică a veniturilor catalanilor. Bugetul pentru acest an a fost redus cu 25 la sută, așa că această ajustare va fi necesară și la masa salarială a primei echipe.

Planul era următorul: reducerea salariilor fotbaliștilor era aplicată în primii ani și diferența de bani era recuperată prin adăugarea sumei pierdute în ultimii ani din contract. O moștenire otrăvită lăsată pentru următorul președinte al clubului.

Bartomeu s-a bazat pe un vestiar dezbinat al Barcelonei pentru a-și pune în practică planurile. Majoritatea fotbaliștilor, inclusiv cei patru căpitani ai echipei, au semnat o scrisoare prin care refuză să negocieze orice tăiere de salariu cu actuala conducere a clubului.

Cu toate astea, când vine vorba de unitate, nu toți jucătorii iau atitudine. Ter Stegen și De Jong au mers pe drumul lor încă de la începutul discuțiilor. Au negociat reînnoirea contractelor lor cu Barcelona și nici măcar nu au semnat scrisoarea cu restul colegilor lor.

În cazul portarului german este adevărat că se vorbea de câteva luni de zile de o reînnoire a contractului. Ciudat este cazul lui De Jong, care a venit la Barcelona sezonul trecut. El acum mai are 6 ani din contractul cu catalanii. Și mai ciudată este situația în cazul lui Pique, care a semnat scrisoarea cu ceilalți colegi, dar zilele trecute a negociat prelungirea contractului până în 2024 și a ajuns la un acord cu clubul, care a fost anunțat după meciul cu Ferencvaros. Al patrulea care a semnat extinderea angajamentului a fost Lenglet.

Bartomeu a vrut să îi dezbine pe jucători pentru a lua din presiunea negocierilor colective?

În teorie, miercuri, clubul ar trebui să înceapă negocierile pentru reducerea salariilor cu toți angajații societății. Și unii dintre fotbaliști ar trebui să fie prezenți la masa discuțiilor.

Jucătorii au anunțat, însă, deja că nu vor participa. Cu toate astea, unitatea grupului a fost afectată iremediabil, cu atât mai mult acum când a devenit evident că un grup de fotbaliști a negociat pe cont propriu.

Nu este nicio coincidență că reînnoirile contractelor unor jucători au fost anunțate cu o zi înainte, pe fugă și pe nepregătite. Fotbaliștii au semnat marți și totul a fost gata fix înainte de negocierile colective.

Bartomeu a folosit vechea tactică „dezbină și cucerește” și până acum pare că i-a mers și că va scăpa în acest fel. Rămâne de văzut ce urmări va avea pe terenul de joc. Deja unii jucători încep să aibă gânduri negative, legate de faptul că unii dintre colegii lor și-au urmărit propriul interes și nu le-a păsat de restul echipei. Pericolul este că, dacă vestiarul avea deja câteva fisuri, în acest moment ele au devenit niște găuri uriașe.

The post Se rupe vestiarul la FC Barcelona: vedetele catalanilor au opinii diferite legate de scăderile salariale și de noua structură a clubului appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă