Se repetă cazul Djokovic? Cel puțin un jucător nevaccinat a intrat în Australia. Ce spun autoritățile

1 săptămână in urmă 17

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 13:51

335 citiri

Se repetă cazul Djokovic? Cel puțin un jucător nevaccinat a intrat în Australia. Ce spun autoritățile

Novak Djokovic nu este singurul expus riscului de deportare. În timp ce numărul 1 mondial, în prezent carantinat la Hotelul Park din Melbourne, a primit o amânare până luni şi aşteaptă audierea, cotidianul The Age susţine că cel puţin un jucător şi un oficial au intrat în Australia deşi sunt nevaccinaţi.

La fel ca şi Djokovic, acest jucător, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, a obţinut o scutire medicală pe motiv că a contractat Covid-19 în ultimele şase luni.

Ministrul de Interne Karen Andrews a anunţat că este în desfăşurare o anchetă. "Sunt la curent cu aceste acuzaţii şi vă pot asigura că poliţia de frontieră investighează. Dacă dovezile (care justifică scutirea medicală) nu există, se vor lua măsuri. Şi ei ar risca atunci să fie deportaţi", a spus Andrews.

Dar, potrivit The Age, situaţia lor nu este chiar aceeaşi cu cea a lui Djokovic, ale cărui dovezi care ar trebui să ateste valabilitatea scutirii sale ar fi "minime" şi susţinute de un singur medic, ceea ce nu este cazul celuilalt jucător. "Documentele sale au fost insuficiente şi nu au putut oferi alte elemente”, a spus o sursă care a accesat dosarul lui Djokovic.

Pentru Tennis Australia, decizia guvernului de a anula viza lui Djokovic şi de a-l plasa în detenţie - într-un hotel de carantină - este interpretată ca o lovitură politică, ca răspuns la furia publicului faţă de anunţul sosirii sârbului datorită unei scutiri.

"Nu ştiu cum va putea guvernul să justifice faptul că mai mulţi jucători sunt deja în ţară cu aceeaşi scutire precum cea acordată lui Novak. Avem senzaţia că ei răspund presei lăsând să intre nişte jucători, dar nu numărul 1 mondial", a declarat un membru al federaţiei australiane pentru The Age.

Conform legilor federale australiene, o persoană a cărei viză este anulată riscă să aibă interzisă intrarea pe o perioadă de până la trei ani. Guvernul federal nu a exclus această posibilitate - care l-ar priva pe Djokovic de Australian Open până în 2025.

Citeste si:

UPDATE Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare din Australia. Când va fi analizată cererea. Liderul ATP rămâne la Melbourne!

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenisul masculin, a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, o decizie care...

 ”Deci de aici vine să joace acum la Melbourne”

Djokovic, care a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Openul Australiei, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Potrivit presei...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă