Se reia procedura de licitaţie pentru lucrările de modernizare a DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, ce implică lărgirea acestui tronson la patru benzi / În 2020, licitația pentru acest obiectiv a fost anulată, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, reclamând „condițiile proaste prevăzute de CNAIR”

3 săptămâni in urmă 29

Se reia procedura de licitaţie pentru lucrările aferente DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, ce implică lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgovişte şi modernizarea drumului Târgovişte-Sinaia – a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Reamintim că licitația pentru acest proiect a mai fost derulată și în 2020, fiind anulată pentru că firmele nu s-au înghesuit să vină cu oferte, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, reclamând la momentul respectiv că CNAIR a prevăzut condiții proaste în caietul de sarcini.

Prezent la Târgoviște, premierul Grindeanu a spus, într-o conferință de presă că acest proiect este împărțit în două sectoare.

În data de 7 ianuarie 2022, se transmite către validare licitaţia de proiectare şi execuţie. Depunerile de oferte se vor face până în 21 martie, evaluarea până în 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire, în funcţie de contestaţie, în august 2022. E un proiect pe care ţin foarte mult să îl realizăm (…). Pe sectorul doi, Târgovişte-Sinaia, avem termen limită de depunere a ofertei 15 ianuarie 2022. În principiu ar trebui să semnăm acest contract, proiectare plus execuţie, dacă nu avem contestaţii, la jumătatea lunii martie”, a transmis Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

DN 71 Bâldana-Târgovişte va fi lărgit la patru benzi pe o lungime de 44,2 km, iar valoarea lucrărilor este de 1,1 miliarde de lei. DN 71 Târgovişte-Sinaia va fi modernizat pe o lungime de 57,4 km, iar valoarea lucrărilor este de 1,3 miliarde de lei.

În august, 2020, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța că licitația pentru sectorul Târgoviște-Sinaia a fost anulată, din pricina condițiilor proaste impuse de CNAIR în caietul de sarcini.

„Licitația a fost lansată în februarie 2019. După 18 luni, acesta este rezultatul. Au fost interesate în total zeci de firme de această licitație (45 de companii înscrise inițial), dar nu au depus oferte. De ce? Pentru că documentația acestui proiect și condițiile CNAIR sunt atât de proaste încât nicio firmă serioasă nu e interesată! Jale. Dezastru. Bătaie de joc. Sunt cuvinte prea slabe ca să descrie ce face CNAIR și Ministerul Transporturilor cu legătura București-Târgoviște și Târgoviște-Sinaia”, transmitea Drulă.

Cele mai grave aspecte semnalate de fostul ministru se refereau la fazele proiectului.

„Cât de incompetent și de lipsit de viziune să fii ca în 2020 să nu construiești sectoare de drum nou care să ocolească localitățile de pe traseu și în schimb să lățești drumul ca o pistă pentru avioane prin mijlocul satelor? În condițiile în care e relief ca în palmă pe Bâldana-Târgoviște (sector pe care e prevăzută dublarea) și loc berechet să construiești în afara localităților. Practica nocivă a lărgirii drumurilor naționale prin localități, în zone de șes, trebuie să se oprească! E mai scump de construit prin localități pentru că ai utilități de relocat, accese în curți, exproprieri mai scumpe, execuție a drumului sub trafic, deci cu limitări. Nu mai vorbim de efectul asupra oamenilor din acele sate și pierderile de vieți inevitabile (accidente cu pietoni). Cât de încuiat la minte să fii să construiești așa ceva în 2020 în loc să faci bypass-uri la localități (pentru cine știe, așa cum e la DN5 Adunații Copăceni, de exemplu?)”, spunea Drulă.

Actualul Ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu a oferit explicații dacă ceea ce a semnalat Drulă va fi corectat în noua procedură de licitație.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă