Se redeschid școlile fizic. Decizia e finală. Pe de dată se așează elevii în bănci

1 lună in urmă 27

Aseară, la DIGI 24, Sorin Cîmpeanu anunța întâlnirile de astăzi cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și sindicatelor. Astăzi, la prânz, la finalul întâlnirii, ministrul anunța redeschiderea școlilor pe data de 8 fembruarie, la începutul semestrului doi. Anunțul a fost făcut chiar de Sorin Cîmpeanu la ieșirea de la întâlnire, dar cu precauția în privința evoluției crizei.

Sorin Cîmpeanu redeschide școlile pe 8 februarie

Astăzi au avut loc întâlnirile, deja anunțate de Cîmpeannu, cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și sindicatelor. După întrevedere s-a ajuns la un acord în privința redeschiderii școlilor, dar ca dată a fost anunțată 8 februarie. Cu toate astea, Sorin Cîmpeanu a declarat astăzi, că acest lucru depinde foarte tare de evoluția situației de criză și a ratelor de noi infecții, la nivel național.

„S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

La întâlnirea de astăzi s-au pus la punct și calendarele de recuperare a materiei nepredate. Cu alte cuvinte elevii vor trebui să recupereze toate materiile neaprofundate în toată această perioadă.

„S-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care susțin examenele naționale. Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic. Se susține dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi”, a mai spus Cîmpeanu.

 Examenele naționale cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat decizia de a încheia semestrul I în același format ca și până acm, cel online, cât despre examenele naționale de evaluare și Bacalaureat, Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că acestea se vor desfășura prin prezența fizică în clase.

„Având în vedere că s-a derulat aproape integral online semestrul I, el va fi încheiat în sistem online. Prevederile Legii 55 pentru Educație au expirat în 31 decembrie, ieri am adoptat OUG pentru a nu o lasă în afară cadrului legal. Am solicitat continuarea învățământului online doar până la dată de 8 februarie.

(…) Susţinerea examenelor naţionale cu prezenţă fizică doresc elevii, la datele planificate. Se vor ține pe baza unor tematici adaptate şi corelate cu materia predată, precum şi susţinerea unor evaluări premergătoare examenelor naţionale. Astfel încât să existe suficient de mult timp pentru acţiuni remediale.”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Așa cum a accentuat și Ministrul Educației, decizia de deschidere pe 8 februarie a școlilor depinde și de evoluția pandemiei. În funcție de evoluția acesteia și, implicit, a ratei de noi infecții, se va  ști dacă este posibilă redeschiderea școlilor.

The post Se redeschid școlile fizic. Decizia e finală. Pe de dată se așează elevii în bănci appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă