Se pregătește un festival pilot cu 1000 de persoane, la Constanta, după modelul celor din Spania și Olanda

5 zile in urmă 19

Concert în vremuri de pandemie CovidConcert în vremuri de pandemie Covid

În luna iulie am putea avea primul mare eveniment pe litoral cu cel puțin o mie de participanți. Mai mulți reprezentanți din turism vor să organizeze un concert sau un festival pe care să-l monitorizeze îndeaproape. Aceștia au fost încurajați de evenimentele ce au avut loc recent în Spania și în Olanda, relatează Realitatea PLUS.

MIERCURI, 07 APRILIE 2021, 11:50

SURSĂ: Realitatea.PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Este vorba despre un concert pilot, iar reprezentanții din turism vor să demonstreze, în acest fel, că oamenii se pot distra și dacă respectă regulile sanitare.

"Evenimentele ar fi ca o gură de aer pentru noi, ca și restaurante, ca și saloane de evenimente", Mariana Vrabie, managerul unui restaurant.

"Dorim să organizăm noi un evenimet după modelul celui derulat deja ca și test în Olanda. Vrem să fie un eveniment-experiment, pilot deci. Am invitat pentru transparență totală și instituțiile statului. Poate fi un eveniment muzical, un concert, un festival, sau unul gastronomic sau unul de tradiții, de exemplu, dar accesul la acest eveniment să se poată derula fie cu prezentarea unui test Covid negativ, fie prin supunere la testele rapide la intrarea în incinta evenimentului sau prin prezentarea unui certificat de vaccinare", a declara și Corina Martin, inițiatorul proiectului.

Cel mai probabil, evenimentul va avea loc în Constanța sau în stațiunea Mamaia.

Plaja este locul cel mai potrivit pentru un concet în aer liber. Asta deoarece este spațiu larg, poate fi îngrădit, mulțimea poate fi controlată și, în plus, zgomotul nu îi deranjează nici pe turiști, nici pe localnici.

"DSP Constanța a primit solicitarea din partea Asociației Respiro. Vorbim despre un concert în aer liber, organizat undeva la mijlocul verii. Vom trimite această solicitare la Ministerul Sănătății. Din păcate, în acest moment, legea interzice un astfel de eveniment, dar vorbim totuși de o perioadă lungă de timp, de două-trei luni în care, dacă situația epidemiologică va permite, legislația poate accepta și astfel de evenimente", a arătat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanța. 

Scopul evenimentului este acela de a identifica riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă