Se pregătește extinderea Magistralei 2. Prima comună cu metrou din România

3 săptămâni in urmă 12

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

Se pregătește extinderea Magistralei 2 de metrou până dincolo de Centura Capitalei, în comuna Berceni. Astăzi a fost semnat primul contract pentru studiul de fezabilitate. Primarul Sectorului 4 spune că acest proiect va fluidiza traficul din sudul Bucureștiului, iar oamenii nu vor mai pierde minute prețioase pe drum. 

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 17:02

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu încă trei stații noi până în comuna Berceni. Mai mult, în vecinătatea acestora, vor fi amenajate și 3 mari parcări, astfel încât cei care locuiesc în localitățile limitrofe să aibă acces facil spre centrul orașului.

„Una din prioritățile mele este să conectăm Ilfovul cu Bucureștiul. Sunt foarte mulți oameni care lucrează în București, dar locuiesc în Ilfov”, a precizat Președinte Consiliul Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de fezabilitate, necesare demarării lucrărilor. În valoare de 5 milioane de lei, proiectul include și suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de așteptare în noile stații să fie cât mai mici.

„Comuna Berceni va deveni prima comună din România care va beneficia de metrou. Atât eu, cât și domnul președinte am identificat în această zonă a sudului o zonă cu un potențial de dezvoltare extraordinar”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Proiectul vine în completarea noii stații de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construiește deja pe Șoseaua Berceni. Lucrările noii stații supraterane vor fi finalizate anul viitor. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă