"Se pot elibera bani pentru contractul lui Messi?". Joan Laporta, răspuns ferm

2 luni in urmă 22

  • Liga 1: FC Botoșani - UTA Arad, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CS Mioveni - CFR Cluj, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Oficialul catalanilor a spus că fair-play-ul financiar nu permite Ligii din Spania să înregistreze noul contract al lui Messi. Întrebat dacă situaţia s-ar putea remedia în perioada următoare, după mai multe cheltuieli, Laporta a spus: "Nu vreau să generez speranțe false. La Liga începe în curând, am fost presați să transferăm jucătorii pe care i-am transferat. El are de asemenea nevoie de puțin timp pentru a analiza situația, pentru a decide ce se va întâmpla în continuare.

"Se pot elibera bani pentru contractul lui Messi?". Juan Laporta, răspuns ferm

Aş vrea să fiu aici cu Messi, în faţa dumneavoastră, dar trebuie să trăim în lumea reală. Fără contractul lui Messi, plafonul salarial ajunge la 95% din cheltuieli.

Am trecut prin mai multe etape în negocierile cu Messi. El a fost mereu prezent la negocieri și a încercat să ușureze lucrurile. Prima ofertă a fost să-i plătim salariul pe doi ani în decursul a cinci ani. La Liga ne-a presat, deoarece trebuie să respectăm anumite norme. Apoi ne-am înțeles asupra unui contract pe 2 ani, voiam să începem era post-Messi după doi ani, nu acum. Cu toții voiam să ne mai bucurăm de magia lui Messi. După ce comisiile din La Liga au analizat ofertele noastre, s-a constatat că nu ne încadram în fair-play-ul financiar.

Am fi primit niște bani din acel acord cu CVC, dar am fi pierdut bani din drepturile TV pentru următorii 15 ani, iar FC Barcelona este deasupra tuturor. Ca să eliberăm 25 de milioane de euro pentru salarii, ar fi trebuit să economisim 100 de milioane. Mai mulți jucători au acceptat reduceri salariale, însă nu este ușor de redresat situația. Poate va trebui să luăm și alte decizii pentru a salva bani. Este o situație riscantă pentru club și avem nevoie de timp pentru a lua deciziile corecte. Dacă Leo ar fi rămas, masa salarială ar fi reprezentat 110% din încasările clubului", a spus Laporta, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Bombazo! Drama!". Cum arată primele pagini ale celor mai importante ziare după noaptea în care Messi a părăsit Barcelona

Galerie Foto

VIDEO Ultimul gol marcat de Messi pentru FC Barcelona

Cifrele lui Leo Messi la FC Barcelona

  • 778 de meciuri oficiale
  • 672 de goluri
  • 305 pase de gol
  • 35 de trofee

Barcelona a anunțat despărțirea de Leo Messi

Oficialii Barcelonei au luat masa cu Messi și cu reprezentanții săi, joi, iar atunci a fost momentul când afacerea a picat.

Deși a fost atins un acord între FC Barcelona și Leo Messi pentru un nou contract, acesta nu poate fi înregistrat din cauze economice (regulamentele La Liga).

Din cauza acestei situații, Leo Messi nu poate continua la FC Barcelona. Cele două părți regretă profund că nu pot fi îndeplinite dorințele atât ale jucătorului, cât și ale clubului”, se arată în comunicatul oficial emis de Barcelona.

Barcelona îi mulțumește din tot sufletul jucătorului pentru aportul adus la dezvoltarea acestui club și îi dorește tot ce este mai bun în plan personal și profesional”, au mai scris catalanii.

Messi avea cel mai mare salariu din lume

După ce a câștigat Copa America cu Argentina, Lionel Messi era așteptat să semneze noul contract cu Barcelona, care urma să se întindă pe 5 ani, conform unor surse din Spania. Asta cu toate că jucătorul are deja 34 de ani.

De altfel, este surprinzător că atacantul nu a mai semnat, având în vedere că el fusese de acord să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, cifrat la 76 de milioane de euro pe an.

Acum, presa spaniolă susține că pentru catalani va fi "o joacă de copil" să reducă masa salarială impusă de La Liga. Responsabilul din club cu așa ceva este Ferran Reverter. Un eventual nou contract al lui Messi ar fi îngreunat și mai mult situația financiară a clubului, care trebuie să "taie" de oriunde poate.

Asta cu toate că Messi aduce și un mare capital de imagine, care generază o mulțime de bani. Se pare însă că nu suficient de mulți pentru a se justifica semnarea unui nou contract pe un asemenea salariu.

  • Barcelona are cea mai mare masă salarială din lume. Pe finalul anului trecut, salariile pe care le plătea Barcelona pe an totalizau 800 de milioane de euro. Din această sumă, 70 la sută reprezenta salariile fotbaliștilor.
Etichete: messi , fc barcelona , joan laporta , messi barcelona , mercato , contract messi , transfer messi , plecare messi , plecare messimessi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă