Se întâmplă în Japonia. A fost înființat Ministerul Singurătății și Izolării

1 lună in urmă 1

Japonezii afectați de pandemie pot suna la ministerul Singurătății și IzolăriiJaponezii afectați de pandemie pot suna la ministerul Singurătății și Izolării

Din cauza creșterii alarmante a numărului de sinucideri din ultima perioadă, autoritățile din Japonia au găsit de cuviință că înființeze Ministerul Singurătății și Izolării.

MIERCURI, 24 FEBRUARIE 2021, 16:33

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus.

În ultimele luni, numărul de sinucideri a crescut în ţară, iar principalul obiectiv al acestui minister este să soluţioneze problema.

Prim-ministrul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătăţii şi izolării în rândul tinerilor din ţară.

„Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto, citează outlookindia.com.

Noul ministru a subliniat: „Sper că voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”.

Sakamoto a discutat într-o conferinţă planurile sale de a organiza un forum de urgenţă până la finalul lunii, la care vor fi invitaţi pentru a discuta cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea şi izolare. La aceeaşi întâlnire, la care va fi prezent şi Suga, vor fi discutate şi măsurile de sprijin.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă