Se înmulțesc problemele. În București nu mai sunt locuri pentru vaccinare

1 lună in urmă 29

Valeriu Gheorghiţă a subliniat că ritmul de vaccinare trebuie adaptat la numărul dozelor de vaccin disponibile. Întrebat de ce bucureștenii nu se pot programa peste patru săptămâni, de exemplu, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că autoritățile nu vor să se pună în situația în care programează și vaccinul nu sosește în țară.

Există o limită de 600.000 de locuri pentru următoarele 20 de zile, la nivel național, potrivit lui Valeriu Gheorghiţă.

„Trebuie să păstrăm acest echilibru. În funcție de doze, extindem centrele și sloturile”, a adăugat coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, la Digi24.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că, în funcție de ritmul de programare din județe, autoritățile vor încerca să redistribuie dozele de vaccin disponibile. Întrebat de ce nu există doze suficiente, Valeriu Gheorghiţă a afirmat că există un calendar de livrare negociat.

Vaccinări anti-COVID-19, ziua 20: Peste 16 mii de persoane vaccinate în prima zi a etapei a doua. 68 de reacții adverse

Campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 a continuat, vineri, în prima zi a etapei a doua, dedicată persoanelor vulnerabile şi personalului esenţial. În ultimele 24 de ore au fost imunizate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 16.057 persoane.

Potrivit datelor oficiale, situația din ziua de 15 ianuarie este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) -16.057.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) - 183.669.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 68 de reacții comune și minore, dintre care:

    24 reacții de tip local
    44 reacții generale.

4. Număr total de reacţii adverse comune şi minore înregistrate din 27 decembrie: 661, dintre care 259 reacții locale cu durere la locul injectării și 402 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 menționează că o reacție este în curs de investigare.

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat

Președintele României a fost vaccinat vineri, la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Șeful statului marchează astfel începerea celei de-a doua etape a campaniei de imunizare împotriva COVID-19 din România.

"Bună ziua! Tocmai m-am vaccinat! Este o procedură simplă, nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie! Vă mulțumesc!", a spus preşedintele după vaccinare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă