Se închid din nou restaurantele. Rata de infectare din Alba Iulia a depășit 3 cazuri la mia de locuitori

2 luni in urmă 1

Se închid din nou restaurantele în Alba IuliaSe închid din nou restaurantele în Alba Iulia

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, reintroducerea restricțiilor privind activitatea restaurantelor și a cafenelelor din Alba Iulia și comuna Ciugud după ce rata de infectare a depășit, din nou, trei cazuri la mia de locuitori. 

MIERCURI, 03 FEBRUARIE 2021, 19:24

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Măsura va intra în vigoare joi și va fi valabilă cel puțin 14 zile. 

Vor fi permise doar prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

În ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, aceasta este permisă doar pentru persoanele cazate în acestea.Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este, de asemenea, interzisă. 

Sunt interzise și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, precum şi organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise. Totodată, va fi interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Potrivit decizie CJSU, se interzice circulaţia în interiorul oraşului pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
Aceleaşi măsuri restrictive vor intra în vigoare şi în comuna Ciugud, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori era miercuri de 4,30, cu 14 cazuri în ultimele două săptămâni.

Municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină mai multe săptămâni în noiembrie şi decembrie, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07. În judeţul Alba, în ultimele 14 zile au fost depistate 634 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, din care 257 în Alba Iulia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă