Se eliberează locurile la ATI - 23 de paturi disponibile la nivel național, cele mai multe în București

2 săptămâni in urmă 18

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 13:18

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 23 paturi  libere de ATI, 8 în București, 3 în județul Constanta , 2 în județul Dâmbovița, 1 în județul Harghita, 2 în județul Suceava, 2 în județul Teleorman, 4 în județul Tulcea, 1 în județul Vaslui, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În data de 16 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.718 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 
În București sunt avizate de DSP un număr de 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

1.681 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. Potrivit bilanțului oficial de marți, 16 noiembrie, din totalul pacienților internați, de 14.054, 238 sunt minori, 218 fiind internați în secții și 20 la ATI.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 150 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă