Se dau bani de la stat! Ce categorie de români vor beneficia de 1.500 de lei, lunar

1 lună in urmă 1

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că Guvernul are în plan un proiect de act de normativ prin care se vrea creșterea sumei pe care statul român o oferă părinților care se întorc mai devreme la locul de muncă din concediul de creștere a copilului.

Se dau bani de la stat!

Astfel, în cadrul ședinței de Guvern, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că a fost adoptat în primă lectură un proiect de act normativ ce prevede creșterea sistemului de reinserție de care beneficiază părinții aflați în concediul de creștere a copilului de la suma de 650 lei la suma de 1.500 de lei.

„(Proiectul – n.r.) care surprinde, de asemenea, o măsură activă de stimulare a activităţii profesionale ţine de creşterea stimulentului de reinserţie de care beneficiază în momentul de faţă părinţii aflaţi în concediul de creştere a copilului. După cum bine cunoaşteţi, în momentul de faţă, dacă se întorc la muncă înainte de îndeplinirea perioadei de doi ani de zile, primesc un stimulent de 650 de lei pentru încă un an.

Noi considerăm că o măsură de suplimentare a veniturilor, de scădere a riscului deprofesionalizării părintelui şi, de asemenea, de susţinere a angajatorului cu forţă de muncă ar fi acoperită de o creştere a stimulentului de reinserţie la 1.500 de lei, care să fie acordat mamelor sau părinţilor care se întorc la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului pe toată durata în care ar fi beneficiat de concediul pentru creşterea copilului”, a spus Raluca Turcan într-o conferinţă de presă care a fost susţinută la Palatul Victoria, la finele şedinţei de Guvern.

Raluca Turcan a mai spus că este vorba despre o măsură care „aduce şi un sprijin la bugetul statului”, deoarece orice creştere a ocupării în sistemul economic are un impact pozitiv în ce privește economia.

Raluca Turcan, despre ședința de Guvern

Recent, Raluca Turcan, a spus că în ședința de Guvern s-au adoptat două proiecte de acte normative, dar și un memorandum. Iar unul dintre aceste acte normative este despre continuarea activității la persoanele care împlinesc vârsta de pensionare, dacă doresc să lucreze în instituțiile de stat.

”Am adoptat astăzi, în primă lectură, două proiecte acte normative şi un memorandum. O măsură privind continuarea activităţii la persoanele care îmlinesc vârsta de pensionare, iar pe de altă parte pentru părinţii aflaţi în concediu de creştere a copilului.

Primul act prevede posibilitatea continuării activităţii pentru persoanele care împlinesc vârsta de pensionare. Vorbim despre persoanele care odată ce au îndeplinit vârsta de pensionare pot să opteze, la cerere, să lucreze până la vârsta de 70 de ani.

Îşi pot prelungi activitatea atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat. Anii munciţi în plus conduc la recalcularea pensiei în sistemul public de pensii. Un salariat care a ajuns la vârsta de pensionare va depune o cerere. Iar pentru sectorul public – când o persoană optează pentru prelungirea activităţii se suspendă dreptul la pensie!

Cei care cumulează pensie cu salariul la stat au un temren de 30 de zile să opteze. Angajaţii sunt obligaţi să îi anunţe, în caz contrar sunt amendaţi”, a spus Raluca Turcan.

The post Se dau bani de la stat! Ce categorie de români vor beneficia de 1.500 de lei, lunar appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă