Se apropie redeschiderea stadioanelor? LPF cere în mod public revenirea fanilor în tribune: „Autoritățile au uitat pur și simplu!”

2 luni in urmă 1

Justin Ștefan, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, susține că s-a adresat Ministerului Tineretului și Sportului pentru că i se pare inadmisibil faptul că, până în prezent, stadioanele nu au fost redeschis pentru public.

De aproape 12 luni, meciurile din România se desfășoară fără spectatori, din cauza pandemiei de COVID-19, astfel că echipele nu au mai beneficiat de banii obținuți de pe urma vănzării de bilete.

Pandemia a afectat inclusiv structura de desfășurare a Ligii 1, organizatorii fiind nevoiți să modifice programul competițional.

LPF cere în mod public revenirea fanilor în tribune

Șeful LPF cere ca stadioanele echipelor din Liga 1 să fie deschise la 30% din capaciate, pentru public. Acesta îndeamnă organizațiile de suporteri să se alăture LPF-ului în încercarea de a readuce fanii în tribune.

„Am solicitat Ministerului Tineretului și Sportului să analizeze propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de a redeschide stadioanele echipelor din Liga I la 30% din capacitate. Pentru că autoritățile au uitat pur și simplu de stadioane și de suporteri.

Adică, s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, se redeschid și școlile, și toate acestea sunt în spații închise, de ce nu s-ar redeschide și stadioanele? Pentru că pe stadioane putem avea și un control clar al numărului de persoane care asistă la meciuri.

Eu fac și un apel public către suporteri să vină alături de Liga Profesionistă de Fotbal, prin intermediul organizațiilor lor pentru a susține acest demers.

Trebuie să ne organizăm, pentru că este inacceptabilă situația actuală. Nimănui nu îi pasă de zecile de mii de suporteri ținuți departe de sportul lor favorit și cred că după un an au dreptul să revină alături de echipele favorite.

Deocamdată este o întrebare fără răspuns, dar vom reveni până vom primi unul. Pentru că LPF este singurul organizator de competiție din tot sportul românesc care se finanțează exclusiv din bani privați și cred că merităm o explicație. Stadioanele sunt ținute închise fără niciun motiv. A venit timpul să ne întoarcem către oameni”, a declarat Justin Ștefan, pentru Agerpres.

The post Se apropie redeschiderea stadioanelor? LPF cere în mod public revenirea fanilor în tribune: „Autoritățile au uitat pur și simplu!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă