Scurtmetrajul românesc „Amintiri de pe Frontul de Est”, selectat în competiția pentru Ursul de Aur, la Berlinale 2022

5 zile in urmă 11


Scurtmetrajul documentar „Amintiri de pe Frontul de Este”, colaborare a regizorului Radu Jude cu istoricul Adrian Cioflâncă, este unul dintre titlurile selectate în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care se va desfășura în perioada 10-20 februarie.


„Amintiri de pe Frontul de Est” va avea premiera la Berlinale, unde a intrat și în competiţie alături de alte 20 de scurtmetraje, potrivit unui comunicat de presă. 


La secțiunea dedicată scurtmetrajelor au mai fost selecționate producții din Marea Britanie, Franţa și Statele Unite. Juriul este format din artista italiană Rosa Barba, expertul german în scurtmetraje Reinhard W. Wolf și cineastul indian Payal Kapadia. Aceștia vor selecta câştigătorii Ursului de Aur și Ursului de Argint pentru scurtmetraj şi vor alege scurtmetrajul candidat pentru o nominalizare la European Film Awards.


<strong>Nominalizarea vine după ce, anul trecut, Radu Jude a câștigat marele premiu la Berlin cu lungmetrajul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”. </strong>


Scurtmetrajul documentar „Amintiri de pe Frontul de Est” marchează a treia colaborare a regizorului Radu Jude cu istoricul Adrian Cioflâncă, după „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (2018) și „Ieșirea trenurilor din gara” (2020). 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă