Scurgeri de oxigen într-un spital de boli infecțioase din Caraș-Severin. Pacienții cu COVID au fost evacuați de urgență

1 lună in urmă 27

Scurgeri de oxigen într-un spital de boli infecțioase din Caraș-Severin. Alarma a fost dată la Spitalul Bora, secția de Boli Infecțioase, care la momentul de față este secție suport COVID. Pacienții internați au fost evacuați în curtea unității medicale, din motive de siguranță.

„La 29.10.2021, la ora 14,35, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Semenic’ al judeţului Caraş-Severin a fost alertat prin apel la 112 (SNUAU) cu privire la producerea unui incident în urma căruia au avut loc scurgeri de oxigen într-un salon dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19, din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş. Din fericire, incidentul a fost unul minor, fiind necesare măsuri de îndepărtare a unor tuburi de oxigen, respectiv de aerisire a salonului cu pricina”, precizează sursa citată.

În salon se aflau doi pacienţi. Aceştia au fost mutaţi, în siguranţă, în mod preventiv, în alte spaţii, arată ISU.

Citeşte şi: Primele concluzii după tragedia de la Spitalul Târgu Cărbunești. Stația de oxigen nu era supravegheată de nimeni

Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş au fost alocate două autospeciale pentru stins incendii şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, în sprijinul personalului medical din spital a fost trimis şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În momentul de față, la Spitalul Bora, mai sunt internați 10 pacienți pe secția de Infecțioase și alți 8 pe cea de Pneumologie.

Citeşte şi: Când începe administrarea rapelului pentru cei vaccinaţi cu serul Johnson. Care sunt condiţiile de imunizare cu a doua doză de vaccin anti-COVID în cazul acestora

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă