Scrisoarea de adio lăsată de Regina Elisabeta pe sicriul soțului ei. Cum s-a semnat

4 săptămâni in urmă 14


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, 94 de ani, a dat o notă personală ultimului omagiu adus soțului său. La funeraliile prințului Philip, printr-un gest plin de iubire față de cel care i-a fost soț timp de 73 de ani, a dezvăluit revista People.


Regina a lăsat pe sicriul ducelui de Edinburgh un bilet scris de mână, semnat cu diminutivul „Lilibet”, așa cum i se spunea în copilărie.


Prințul Philip ar fi fost ultima persoană care i s-ar fi adresat cu acest apelativ de alint reginei.


Totul a început la o vârstă fragedă, atunci când Regina nu își putea pronunța corect numele. Iar tatăl ei, Regele George al VI-lea, a întărit, la un moment dat: „Lilibet este mândria mea, Margaret (sora Reginei n.r) este bucuria mea!”.


Pe sicriul Prințului Philip, pe lângă scrisoarea reginei, au mai fost așezate sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.Palatul Buckingham nu a comentat subiectul, considerându-l un amănunt care ține de „viața privată”.


În timpul funeraliilor, Regina și-a plâns soțul stând singură într-o lojă din Capela St. George. Dintre sutele de imagini de la funeraliile prințului Philip, cele care au surprins-o pe regină singură în Capela St. George au stârnit emoții puternice și au devenit virale.


Prințul Philip, duce de Edinburgh și soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri, la 99 de ani.


Prinţul fusese externat pe 16 martie, la o lună după ce fusese spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord.


Căsătoria reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip a fost cel mai lung mariaj al unui suveran britanic.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă