Scriitoarea J.K. Rowling, acuzată de transfobie, spune că a primit amenințări cu moartea

1 săptămână in urmă 13


Autoarea seriei de romane „Harry Potter” a declarat, luni, că a fost amenințată cu moartea de unii activiști pentru drepturile persoanelor transgen, relatează AFP, citată de Agerpres. J.K. Rowling este acuzată de transfobie, adică aversiunea față de persoanele transsexuale sau transgen.


Anul trecut, scriitoarea britanică comentat ironic, pe Twitter, un articol în care se vorbea despre ”persoane care au ciclu menstrual”.


”Sunt sigură că a existat cândva un cuvânt pentru aceşti oameni. Să mă ajute cineva. Feumeie? Fameie? Feemeia?”, a scris aceasta în dreptul articolului pe care îl distribuise, comentariu care a stârnit un val de critici în mediul online, unde unii utilizatori au precizat că şi bărbaţii transgen pot avea ciclu menstrual.


Acum, într-o serie de mesaje publicate pe aceeași rețea socială, scriitoarea a spus că a fost amenințată.


”Am primit până acum atât de multe ameninţări cu moartea, încât aş putea să îmi acopăr întreaga casă cu ele, dar, cu toate acestea, nu am încetat să îmi exprim părerile”, a declarat J.K. Rowling, adăugând că, săptămâna trecută, trei activiști și-au făcut fotografii în fața casei sale, ”poziţionându-se cu mare atenţie pentru ca adresa să fie vizibilă”. Ulterior, imaginile au fost publicate pe Twitter.


I’ve now received so many death threats I could paper the house with them, and I haven’t stopped speaking out. Perhaps – and I’m just throwing this out there – the best way to prove your movement isn’t a threat to women, is to stop stalking, harassing and threatening us. 8/X

— J.K. Rowling (@jk_rowling) November 22, 2021

Scriitoarea îi acuză pe cei trei că au dezvăluit adresa sa pentru a o ”intimida şi împiedica să apere drepturile femeilor bazate pe sexul biologic”.


Poliția scoțiană investighează cazul, potrivit AFP.


În Marea Britanie au loc dezbateri intense între apărătorii drepturilor persoanelor transgen și o serie de intelectuali care sunt acuzați de transfobie.


Recent, o profesoară de filosofie de la Universitatea Sussex a demisionat, susținând că este ținta unor acte de hărțuire. Kathleen Stock afirmase că identitatea de gen nu poate să prevaleze în faţa sexului biologic în chestiuni legate de drept sau politică.


Datele Biroului naţional pentru statistică din Regatul Unit arată că britanicii transgen sunt expuși unui risc de două ori mai mare de a deveni victime ale unei infracțiuni sau crime decât restul restul populației.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă