Școlile s-ar putea deschide cu prezență fizică la o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului. Cîmpeanu: Decizia finală va fi anunțată vineri

4 săptămâni in urmă 27

​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în prezent „se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii”, pentru ca aceasta să funcționeze cu prezenta fizică începând de luni, 8 noiembrie, după vacanța forțată.

„Conform discuțiilor de pana acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% in rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezenta fizica. Decizia finala se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului educatiei”, a anunțat ministrul, într-o declarație transmisă jurnaliștilor acreditați.

Ministrul a precizat pentru HotNews.ro că 54% din scoli și grădinițe aveau vineri peste 60% rata de vaccinare.

Declarația lui Cîmpeanu vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că „va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii”.

Anunțul lui Iohannis:

  • La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.
  • Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.
  • Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine (vineri -n.r.) se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.
  • Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare.

Toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul de stat au intrat într-o vacanță forțată începând din 25 octombrie. Ministerul Educației va anunța vineri noile condiții în care elevii se vor întoarce la școală de luni, 8 noiembrie.

se actualizează

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă